Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%52 vergi indirimim var. Erken emekli olabilmek için gerekli olan şartlar nedir?

ayandos

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba

1983 doğuştan işitme engelliğim 21 yaşıma kadar özürlü haklarını bilmiyordum.
sigorta girişim 2003 yılı normal raporsuz başladı. 2004 yılında üniversiteye gittiğimde özürlü haklarını öğrendim geçte olsa. 2007 da işkura basvurdum işitme engelliğim dedim. onlarda raporun olması gerekir diyerek hastaneye sevk ettiler. 2007 yılı %52 oranında işitme engelli sürekli olarak rapor aldım ve ardından vergi indirimi için müracat ettim ve kabul edildi.
uzun arayıstan sonra iş buldum işyerinde sigorta işlemlerim için evrak istediklerinde rapor fotokopi,vergi indirim belgesi fotokopi verdim.

sorum şu:
1- erken emeklilik için sadece vergi indirim belgesi mi geçerlidir.

2- sigortaya ilk girişim normal insan olarak başladı. bu erken emekliliğime engel teşkil edermi.

3- son sorum olarakta özürlü kimlik kartım yok bu kartın olmamasının dezavantajı nedir ileride erken emeklilik için sorun teşkil edermi.

ilginiz için teşekkür ederim

sevgi ve saygılarımla

merhaba

-evet erken emekli olabilmek için vergi indirim belgesi şart (yeterli ssk primi ve yılı olmasıda şart)

-ilk sigortalı olduğunuzda normal olarak ssk lı olmanız engel teşkil etmez

-özürlü kimlik kartı çokda elzem bir şey değildir.engellilere indirim uygulanan yerlerde gerekli olan bir karttır ..emekli olmanızla ilgisi yoktur.

ilginiz için teşekkür ederim
özürlü sınavlara başvurduğumda özürlü kimlik kartı olması gerekirmi acaba?Sadece rapor olması yeterlimidir.

malulen emekli olman için %60 tek hastalıktan şartı var özürlü emeklisi için maliyeye başvur %40 ve üzeri alırsan prim gün senen yeterliyse emekli olursun

anladım tam prim ve sene dolduktan sonra elimdeki belgelerle basvurcağım ve emeklilik işlemleri başlayacak.
tek sorunum kaldı özürlü sınavlara başvurmak istiyorum bu sınavlara özürlü kimlik kartı gereklimidir ?

Engelli sınavlara girmek için özürlü kimlik kartı işe yaramaz sağlık kurulu raporu isterler..

06.08.2003 (dahil) tarihinden sonra ilk defa işe girmiş ve daha sonra sakatlığın nedeniyle vergi indirimine hak kazanmışsan, (gün/ay/2003 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle emekliliği hak edeceksin. Emeklilik zamanında tek yapman gereken sgk'ya başvuru yapmaktır. Yeniden rapor vs. gerekmez.

Yok, sigorta girişin 06.08.2003 (dahil) tarihinden önce idiyse, o zaman 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün prime tabisin.

teşekkür ederim hepinize bilgileriniz aydınlatıcı oldu..

Üst Alt