Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%54 raporum, 5600 gün primim var. Nasıl emekli olurum?

ilcin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkdaşlar Herkeze İyi Akşamlar İyi Geceler;

Ankilozan Spondilit Rahatsızlığım Var. Aktif ve Zehirli. %54 Raporum Var. 5600 Günüm Var. 1982'de Sigortalı Oldum. Ankara'dan Sonuç Bekliyorum. Bu % İle Malülen Emekli Olabilir miyim? 3.Dereceden Ozurlu Raporum Var.

Yardım Eder mısnız? Şimdiden teşekkürler...

Malulen emekli olabilmek için ez az %60 raporunuz ve birinin bakımına muhtaç olmanız gerekiyor.
Engelliler için erken emeklilik şartlarına göre 15 Yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prim yatırmış olmak koşuluna göre;

Sizin ilk işe giriş tarhiniz 1982 olması vede 5600 prim günü olması sebebiyle başvurmanız halinde emekli olursunuz.Ancak Vergi indirimi almadıysanız, emeklilik başvurusunda sizi SGK bir hastaneye sevkedecek ve en az %40 rapor almanız halinde SGK sizi emekli edecektir.

%54 lük rapor malulen emeklilik için yeterli değildir. Malulen emeklilik için en az %60 olmasi gerekir. Saygilarimla....

Not:Lodos benden önce yazmiş..

82'de sigortalı oldum, %54 raporum, 5600 gün primim var. Emeklilik..?

İyi aksamlar arkadaşlar,

Ankilozan Spondilit Rahatsızlığım Var.Malüliyet İçin Başvurdum.%54 Raporum Var.3.Dereceden Ozurlu Olarak Ankara'ya Gonderıldi 1982'de Sigortaya Girişim Var 5600 Günüm Var bu durumda emekli Olabılırmıym ? Vergi İndirimi İçin Başvurmam Gerekiyor mu ? Emekli Olmam İçin Napmalıyım Ankara'dan Cevap gelmedi Daha.Şimdiden Cok Teşekkür Ederim.

Erken emeklilik ve malulen emeklilik farklı şeyler.Malulen emeklilik için Sağlık kurulu raporonuzun derecesi tutmuyor.En az %60 olmalı.
Erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.15 Yıl ve 3600 prim gününüzün olması size erken emekli olma avantajı sağlar.Şartlarınız tutuyor.Erken emeklilikten faydalanabilirsiniz.

Üst Alt