Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%55 olan rapor %60'ı geçerse malulen emekli olabilir miyim?

hakie

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
doğum tarihim: 03.10.1979
ilk işe giriş sigorta: 01/02/1999
ilk amaliyat: 6 yaşında kalp kapağı onarımı
2.amaliyat: 29 yaşımda bundan 8 ay evvel
askerlik: askerliğe elverişli değil dediler.
prim gün sayısı: 1400 gün yatmış primim var SSk da.
4-5 sene odu %55 ağır işte çalışamaz raporu vermişlerdi. şu anda%60 işgöremez raporu almam halinde emekli olabilir miyim?

şimdi bişey daha sorucam. dışardan prim yatırıp emekliliğe başvurayım dedim. önceden sakatlığın olduğu için emekli olma şansın yok dediler. SSK izmir bölge müdürlüğü kabul etmez dediler. bunu uşak ssk müdürlüğü dedi. boşuna uğraşırsın dediler. ben de izmire gidip bunu kendi yerinden sormak istiyorum. siz bana yardımcı olur musunuz? size sordum malulluk cetveline göre emekli olabilirsiniz demiştiniz. 1800 gün ve %60 raporla. ama uşak SSK böyle demiyor. sizce izmire gidip sormalı mıyım?

sayın oturanboğa peki bu raporu olmayıp askerlikte elverişli deil raporu aldıktan sonra sigortaya girenler ne yapacak
yani sigortaya giriş yılından önce verilmişse askere elverişli değildir diye rapor bu etkilermi?

ben nereye gitsem kapılar yüzüme kapanıyor. insanlar mevkilerine bakmaksızın birbirlerine yardımcı olması gerekmiyormu sizce. özellikle yardım etmemek için birde yanlış bilgi vermek için elinden geleni yapıyorlar. amaliyat olalı 7-8 ay oldu işimi kaybettim eşimi kaybettim evimi çocuğumuda kaybettim.hiçbirde gelirim yok. isyan değil ama çok çok zorlanıyorum.1 hafta öncede kriz geçirdim. ritim bozukluğundan. 8 ayda hayatım 90 derece değişti. hala bilgi vermemek için inat ediliyor hala emeklilik için sorun çıkarılıyor.

yazdıklarınızı ve örneklerinizi okudum ve inceledim sayın oturanboğa. askerlikte bana elverişli değildir diye bir rapor verdiler, ama oranının nekadar olduğunu söylemediler.verilen rapora baktım sadece hastalığın adı ve askerliğe elverişsiz olduğum yazıyor. yani bir yüzdelik yok. aynı hastalıktan tekrar amaliyat oldum.rapor almadım daha ama maluliyet cetveline göre %60 raporu alabiliyorum yada direkt işgöremez raporu. ama askerlikteki derecelendirmeyi nasıl yaptılar onu bilmiyorum.%60 veya %67 den azmı çokmu bunu bilmiyorum

%55 rapor verildiğinde sigortalı mıydınız? Ya da ilk sigortalı olduğunuzda askeriyeden başka bir raporunuz yok muydu? Askeriyedeki rapora ulaşabilmeniz imkansız bence... O bir işe yaramaz.

Bence elinizdeki %55 raporlar malulen emeklilik çansınız olabilir. Yani, 55'ti, şimdi maluliyet oranına çıktı, diyerek malulen emekli olmak için hukuki süreç başlatabilirsiniz diye düşünüyorum

sayın oturanboğa askeriyedeki asıl raporu bana vermediler ama ön rapor vermişlerdi bir nüshası bende. şu yazıyor.
KARTAR:1-Durumu B/ f:6 uyar.
2-askerliğe elverişli değildir.
TEŞHİS:ATRİAL SEPTAL DEFEKT(ASD)+AORT DARLIĞI
ASD Primer onarım ve Aort Valvotomi Amaliyatlısı.
rapor tarihi:08.02.99
ilk sigorta başlangıcı:01.02.99 yani askeri muayeneden, rapor tarihinden 7 gün önce sigortalı işe girmiş bulunuyorum. bundan önce rapor falan almadım zaten. normal çalışabiliyordum. işten ayrıldım ve işkura gittim. bana bir kağıt verdiler. hastaneye sevkettiler. hastanede askerden aldığım raporu gösterdim ve %55 ağır işte çalışamaz ibareli bir rapor verdiler. işkurdada kaydım bulunuyor. ama bu vergi indirimi ozamanlar yoktu. sonradan çıktı. ve ben birkaçdefa işkura gittim iş için bir sonuç alamadım. kalp deyince işverenler tereddüt ediyor ve almıyorlar işe.bende senelerdir hiç uğramadım işkur a.ve 8 ay evvel hastalığım tekrarladı.izmirde tekrar amali,yat oldum.kapaklar değişti aort damarını metal damar takmışlar. ama hastane bana rapor falan vermedi.
yaa ben ne yapıcam ne prosedür izlicem kimseden bir destek göremiyorum.yasaları okadar bilmiyorum. SSK da yardım etmiyor olamazsın deyip çıkıyor.sizce izmir bölge müdürlüğü buişi bana izah edermi yada yardımcı olurmu?

Primlerin 1800'e tamamlandığında malulen emeklilik için başvurup şansını denemekten başka şansın yok. Ancak o zaman öğrenebilirsin sonucu...

1800'e tamamladığında malulen emeklilik için başvuracaksın. SGK hastaneye sevk edecek. Hastane %60 ve üzerinde rapor vericek, SGK sağlık kurlu bu rapora karşılık maluliyetini onaylayacak ya da reddedecek. Ve sen ancak o aşamadan sonra girişimde bulunabileceksin...

hımmm. yani uzun ve ziyetli bir süreçten geçeceksiniz diyorsun. yinede teşekkürler. Allah razı olsun bilgileriniz için.

Üst Alt