Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%56 raporla Bağkur engelli emekliliği hakkında..?

Murat6754

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhaba,

Nisan 2008 sigorta başlangıcım var.
2010 yılında aort anevrizma ameliyatı geçirdim ve kalp kapakçığım biküspit ameliyatta onarım yapıldı. 2023 yılında heyete girdim %56 oran verildi.
4a 4c ve suan ödedigim bağkur ile beraber 3800 üzerinde günüm var.

Bağkurdan engelli emekliliğini araştırıyorum fakat maddeler açık değil. Raporum ilk sigortalılık tarihinden evvel olmadıgı icin iş göremezliğim 60 üzeri cıksa dahi 16 sene 4320 gün ile mi emekli olmak zorundayım? 15 sene 3960 benim gibileri kapsamıyor mu? Yoksa mecburen malulen emekliliğe mi basvurmalıyım. Malulen emekli olacaksam zaten yıllar evvel olabilirdim, sonrasında calısılamaz şirket sahibi olunamaz duyumları ile denemedim.
Bagkur engelli erken emekliliği hakkında görüş talep ediyorum. Oranım 56 evet buna göre 16 yıl 4320 yazıyor 28.maddede ancak bagkur oranı değil iş göremezlik tablosunu esas alıyor diye okudum ve ağır kategorisine girer diye düsünüyorum benim hastalıgım.

Hangi yolu izlemem gerekiyor. Malum ikisinin arasında 1 sene var ve 1 senenin maddi kaybı 150 bin tl civarı.

Murat6754

Sizin için geçerli olan SGK Hastalık Listesi'ne göre alacağınız tanı.
Ağır tanısı olsa dahi emeklilik başvurunuzu 5510 28'e göre yaparsanız emekliliğiniz de erken Yaşlılık statüsünde olur.

bagkur.PNG

“2010'da asendan aort anevrizması nedeniyle aort replasmanı operasyon öyküsü
KALP VE DAMAR CERRAHISI mevcut. Dİsseksiyon veya rüptür öyküsü yok. Cerrahi tedaviden fayda görmüş arter 30
hastalığı mevuttur.
KARDIYOLOJI KAPAK HASTLIĞI KLAS 2 %30, ARİTMİ %10 37” kafam cok karıştı. Bana kalp damar 30 kardiyoloji 37 balthazarda göre 56 vermişler. Yani benim tek hastalığa baglı 40 üzeri raporum olamaz

bu durumda. 2008 nisan girişli olmam sebebiyle özür oranından emekli olmak icin de 4 a olmam gerekiyor. Bagkurlu olursam bana hicbir faydası yok yılın.
Forumda aratıyorum aort anevrizma olarak hiç örneğe de rastlamadım. En kötüsü de su henüz son 7 yılın yarısı bagkur olmadı bende ancak bagkurdan olabilirim umuduyla ödemeye devam edersem ve sonra emekli olamayıp 4a dan denemeye calısırsam 20 yıla cıkacak bu süre. Bir devletin engelli emekliliği bu kadar karısık ve kişilerin insiyatifine bırakılmış olmamalı.

Murat6754

Bağkur'dan emeklilikte SGK Hastalık Listesi'ne göre tek hastalıktan tanı almak lazım. Aksi halde erken emeklilik mümkün değil.

Eğer son 2520 primin fazlası 4a olursa, 1 ekim 2008 öncesi ilk sigortalılık olduğu için, sakatlık oranı cetveli'ne göre toplam %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan vergi indirim hakkı kazanıldığında emeklilik için şu tabloya tabi olunur:

2008_oncesi.PNG

Bugün itibariyle 15 yıl 11 ay ve 4020 gün ile bagkur engelli emekliliği için başvurumu yaptım. Kurumda söylenen ilk sigorta baslangıcı öncesi malulluk yok ise tablolarda gördügümüz emeklilik haklarından olan 15 yıl 3960 gün seçeneği bizi bağlamıyormus. Min. 16 yıl 4300 küsür gün olmalıymış.
Her gidişimizde yeni birşey öğreniyoruz. Ben malulluge basvurabilirmişim ve malulen emekli olursam birdaha şirket ortağı da olamazmışım ticaret de yapamazmışım.
Hadi bunlar neyse tarım yaptıgım büyük arazilerim var oralarda da ziraat odası kaydımı sildirmek zorundaymışım :)

ya biz nerede yaşıyoruz nasıl yönetiliyoruz benim iyice midem bulanmaya başladı. O kadar avukat o kadar mali müşavir gidiyor vekil oluyor. Birtanesi bu saçmalıkları görmüyor mu?

Benim merak ettigim malulen emekli olmayıp 300 gün daha ödemek mi mantıklı. E ödedik diyelim %60 üzeri verilirse yine de malulen emekli eder bunlar.. yine derler 10.000 lira maaş alıyorsun git eve otur. Ticaret yapma bağ bahce tarla da yapma..

ben 2015 9cu ay bağkur girişm var bağkurdan ne zaman emekli olurum yüzde 60 tan fazla raporum var

@Mmd, İlk sigorta baslangıç tarihinde tek hastalıktan %60 raporunuz var ise ve bu hastalık agır işgücü kaybı listesinde var ise 15 yıl 3960’gün ile emekli olabilirsiniz. Raporunuz sigortalıyken alındıysa yani malüllük olustuysa 1800 gün 10 sene sigortalılık süresi gerekiyor. Ama yinede sgk ya gidip sorun farklı maddeler olabiliyor.

@Murat6754,

5510 28'in sadece öncesinde malul sayıldığı için malulen emekli olamayacak olan kişilere uygulanacağı iddiası doğru değil. 4. fıkra çok net ve öncesi-sonrası şart söz konusu değil:

"Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar."

Neresinde yazıyor öncesi-sonrası diye?

@OturanBoğa, ben basvuralı 1 hafta olmuyor. Bana söylenen bu. Beniim işime gelirdi zaten öncesinde 60 aranmaması. Direk malüllüğe değil yaslılık emekliligine basvurabilmiş olurdım. Attıgınız yazıda da %60 dan bahsetmeme sebebi bu zaten. Malul olursam şirket ortagı olamazmısım ziraat odasına kaydım dahi olamazmıs dediklerine göre. Bana bu mantıklı gelmedi. Ülkede bu konular nasıl bu kadar sisli bulutlu olur ben anlamıyorum. Midem bulandı bu süreçte iyice ülkeden. Bizim gibi adamlar devlet dairelerinde abondane oluyor ise cahil gariban adama dilekçe verdirtmez bunlar. Ki bana da zaten nerdeyse 60-65 yasında memur henüz dilekçe veremezsin dedi. Müdürünüz veya şefiniz bakabilir mi dedim de ancak işim ilerledi.

@OturanBoğa, Bugün Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi'nde heyete girdim. Ülkenin en kötü en yetersiz ve malesef en duyarsız doktor ve yöneticilerinin toplandığı hastane. yaşadıklarım şaka gibi. Öncelikle hastanede belirli bir heyet saati sırası yok,poliklinikler arası yürüme 3 dk. -1. kattan 2. kata kadar çeşitli yerlere dağıtmışlar. en ilginci ise heyet için gelenlere saçma bir muamele uygulanıyor. dayanamayıp bashekimliğe gittiğimde hastane müdürü bana sizin işinizi hallettireyim teklifinde bulundu ancak kabul etmedim sistemi düzelteceğine benim işimi hallettirmek nedir.ve ekledi müdür bey biz heyet yapmak istemiyoruz devlet hastanesi yapsın istiyoruz o yüzden sistemi düzeltmiyoruz. :) güler misin naparsın bu adamı... nitekim bir günde bitiremedim poliklinikleri. gelelim doktorlarda yaşanan saçmalığa. benim oran alabileceğim hastalıklar. aort anevrizma ameliyatı, kalp kapakcıgı biküspit ve opere, aritmi var bunlardan (30 + (30+10) )= %56 raporum var. 2 ay önce de mesaneden tümör alındı ve patolojide
''Mesanede sol orifis süperolateralinde yaklaşık 1 cm saplı şüpheli lezyon tur materyali Mesanede sol orifis süperolateralinde şüpheli lezyon tabanı tur materyali
MAKROSKOPİ :
1. 1,5x0,6x0,4 cm boyutlarında renkte 1 adet dokudur. T 1P1K
2. 0,7x0,3x0,3 cm boyutlarında kirli beyaz renkte 1 adet dokudur. T 1P1K
TANI :
1. MESANE SOL ORİFİS SÜPEROLATERALDEN TUR MATERYALİ:
DÜŞÜK DERECELİ NON-İNVAZİV PAPİLLER ÜROTELYAL KARSİNOM
- LAMİNA PROPRİADA TÜMÖRAL İNFİLTRASYON MEVCUT DEĞİLDİR.
- TUR MATERYALİ, MUSKÜLARİS PROPRİAYA AİT KAS TABAKASI İÇERMEMEKTEDİR. 2. TUR TABANI EKSİZYONU:
TÜMÖRAL İNFİLTRASYON İÇERMEYEN MUSKÜLARİS PROPRİAYA AİT KAS DOKUSU” yazıyor.

kardiyolojide asistan genç hanım enabıza giremedi beü hastane sisteminde olan 2016 tarihli ekokardiyografiyi açtırdı sekrete. biküspit kapağı kendi farkedemedi sekreter dediğinde şaşırdı ve 2016 da yazanları kendince modifiye ederek bir eko çekti raporladı. yıl 2024 benim durumum suan ne kdr daha ilerledi kızcağızın umurunda bile değil o sadece eko çekebilmiş oldu raporlayabilmişoldu. sonra kalp damara gittim, ordaki doktor da önceki raporumu sordu var dedim telefondan açtırdı düşünün enabızdan bakmayı bilmiyor veya beceremiyorlar sanırım. aynısını yazdı :) mesane tümörüne gelince üroloji onkolojiye gönderdi, onkoloji senin evren 0 ''sıfır'' dedi ???? buna oran vermiyoruz dedi. ancak forumlara ve oran cetveline bakıyorum kötü huylu tümör 60- 65 yazıyor ilk 5 sene 60 yazan var. benim kafam allak bullak oldu. hastanede robin hood lukyaptım aksama kadar yaslılara kadınlara yol göstermek koşuşturmak. sinirden 140-150 nabızla geçirdik günü. bir tane mesane tümörü ve rapor konusunda bilgisi olan yok mu Allah aşkına.

Üst Alt