Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 olan raporum %90'a çıktı. Malulen emekli olabilir miyim?

MUTLUENGELLİ

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben 27 aralık 2005 işe girdim. özel sektörde. 19 03 2007 tarihinde işten cıkaroldım. primim 267 gün var... o zaman %60 oranla özürlü kadrosunda calışıyordum, şimdi ise raporum %90 oranında.
sizden ögrenmek istedigim, sizce ben ssk dan malülen emekli olabilir miyim?
elimdeki %90 oran raporla

Merhaba malülen emekli olabilmeniz için 16 yıllık sigorta süresi ve 1800 gün pirim ödemenizi yapmanız gerekli piriminiz çok az iş görmezlik bağlanabilir belki net cevabı arkadaşlar cvp verecektir size.

Selam

ENGELİNİZ NEDİR NEZAMANDAN BERİ VAR NASIL OLDUDA %90 A ÇIKTI
İLK SSK NUMARASINI NEZAMAN ALDINIZ

HANGİ HASTANEDEN ALDINIZ RAPORU

BU BİLGİLERİ YAZARSANIZ DURUM ONA GÖRE DEĞERLENDİRİLİB
KONU AÇIKLIĞA KAVUŞTURULUR

MSN cahit.1974@hotmail.com

Zor görünüyor.
Siz zaten engelliymişsiniz işe girerken diyecek kurum size.
her ne kadar o tarihte maluliyet derecesi %66 idi ve ben malul sayılacak derecenin altında bulunuyordum deseniz de kurum kabul etmeyecektir sanırım.
Yasal prosedürde ise ne olur bilinmez.
hem bunları konuşmak şu an çok erken.Henüz 3,5 yıllık sigortalısınız.
Malulen emeklilik için en az 10 yıllık sigortalılık ve 1800 gün prim şartı aranmaktadır.
Vagaslı,siz 16 yıl şartını nerden çıkardınız?

İlk sigortalı olduğunda maluliyeti gerektirecek derecede (%60) işgücü kaybın olduğu için, malulen emekli olamazsın.

Üst Alt