Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum, 3012 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

volkan.çelik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlar;

Devlet Hastanesinden almış olduğum %60 oranında raporum var.
SSK'dan 3102 gün primim var.
47.000 tl sigorta ödemem var.

SSK internet adresinde bu bilgileri girdiğimde 2013 yılında emekli olabilecegimi yazıyor. Bu bilgiler doğru mudur?
Eğer ki doğru değilse ne zaman emekli olabilirim?

Beni bu konuda bilgilendirirseninz çok sevinirim.

İyi çalışmalar...:)

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz -daha doğrusu sigorta priminizin yattığı- tarih?
Vergi indirim hakkı elde etmek için şahsen defterdarlığa başvuru yapıp vergi indirim hakkı elde ettiniz mi?
Elinizdeki %60 raporu ne zaman aldınız? Raporu hani amaçla almıştınız, üzerinde nasıl bir ibare var?

Emeklilik

Merhabalar,
Doğum Tarih:18/02/1981
İlk Sigortalı olduğum tarih:07/03/2000

Vergi indirimi elde etmek için Defterdarlığa başvuruda bulundum. Bu başvuru sonucu Maliye beni hastaneye gönderdi. Bu gönderim sonucu %50 oranında Sağlık Raporu aldım. Ama Maliye'den almış olduğum rapordan elimde bir örnek bulunmamaktadır. Elimdeki %60'lık rapor ise 2000 yılında Devlet hastanesinden almış olduğum herhangi bir yere gerekmeyen bir rapordur. Bu rapor ne olur ne olmaz elimde bulunsun diyerek almış olduğum rapor. Devlet hastanesinden almış olduğum rapor'un üzerinde Sağlık Raporu diye ibare vardır.

Benim bir sorum daha olacak size ama; Bu maliyeden almış olduğumuz rapor'un bize ne gibi faydası olmaktadır. Ve ben şu anda büyük bir Kurumsal firmada çalışmaktayım. Çevreden edindiğim bilgiye göre maliye'den almış olduğum bu rapor benim çalıştığım şirketten gelir vergisi almama yardımcı oluyormuş olarak duydum. Yani böyle birşey varsa ne yapmam gerekli ve ne kadar maaş'ıma getirisi olur. Bu konularda bilgilendirmenizi rica ederim.

Defterdalıktan 3. dereceden vergi indirim hakkı elde etmişsiniz sanırım. Defterdarlığa gidip bunu öğrenebilirsiniz.

19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün primle emekli hakkınız olacak. Yani 07/03/2019 tarihinde en az 4240 gün prim de yatmışsa, emekli olabileceksiniz.
sgk sitesi 2013 diye sallamış! Oradaki sistem hatalı...

Vergi indirim hakkı elde ettiğinize göre, maaşınızda 20-25 tl bir fark olmalı. Bordroda bu görünür? Ama önce defterdarlığa gidip vergi indirim hakkı elde edip etmediğinizi sorun. Ya da halen çalıştığınız işyerindeyken başvurmuşsanız defterdarlığa, insan kaynakları biriminde defterdarlıktan gönderilen vergi indirimi elde ettiğinize dair yazı olmalı, oraya da sorabilirsiniz.

Bülent Bey;

Evet bahsettiğiniz rakamı eski iş yerimde alıyordum.Ancak şimdiki çalıştığım şirkette alamıyorum.Bu arada sözkonusu Defterdarlıktan raporu geçmiş yıllardan eski çalıştığım iş yerinde iken alıyordum.Yani o iş yerinde ikende rakamı alabiliyordum.
Bildiğim kadarıyla şimdiki almış olduğumuz Asgari Geçim indiriminin için bahsettiğimiz 25 TL'de bulunmaktadır. Ama bu bilgi yanlış olabilir. Almış olduğumuz rapor'a istinaden gelir vergisi biz(çalışanlara )ödenmesi gerekmiyor mu? Bu ücreti almak için ne yapmam gerekli?

Bu konu hakkındada bilgilendirirseniz sevinirim.

Saygılarımla

Üst Alt