Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum, 3124 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

cemalcaglar

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
1989 da %40 Raporum Var Hipofizer Cücelik. 1990 Da İlk işe Girdim 2010 Yılında %60 Rapor Verdiler SGK Hastaneye Sevkimi Yaptı Orda da %60 Verdiler 3124 Gün Pirimim Var. 1800 Günden Emekli Olabilirmiyim. Lütfen Bi Cevap Yazın.

Cemal bey,
Malulen değil de vergi ind. hakkı alarak emekli olur iseniz daha iyi olur.
İlk olarak vergi ind. hakkı almanız gerekli çalıştığınız iş yerinden çalıştığnıza dair belge alarak Maliye (mükellef hizmetler birimine) müracaat edeceksiniz.Kurum sizi yetkili hastaneye sevk edecek ve yeni rapor alacaksınız.Bu rapor Ankara'ya gidecek vergi ind. hakkı kazanıp kazanmadığınız 45-60 gün arasında iş yerinize bildirilecek.
Vergi ind. hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz ve hemen emekli olabilirsiniz..

Cevabınız İçin Teşekkür Ederim Yalnız...

Zaten Vergi İndiriminden Faydalanıyorum. Benim Derdim 1800 Günden Emekliliğe Şartımın Uyup Uymaması.

Cücelik doğuşta oldupu için malulen emeklilik başvurunuz reddedilir diye düşünyorum.

Cemal bey,
Hali hazırda zaten erken emekli olmaya hak kazanmışsınız malulen emekli olmayı neden düşünüyorsunuz hala anlamış değilim? Malulen emekli olur isen maaşın normal emekli ye göre biraz az olur ve tekrar çalışır isen maaşın kesilir.Ama erken emekli olur isen hem emekli maaşınızı alır hemde çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız..
Neden 1800 gün ile emekli olmak istiyorsunuz...

%40 İken %60 oldum önemli olan Çalışırken Çalışamaz Durumuna Gelmek Diye Biliyorum. Detaylı Bilgisi Olan Varsa Lütfen Yazsın.

araştırmalarıma göre, (1800) malulen de olsa 9000 iş gününden emekli oluyorum. Maaş Farkı olmuyor. Benim Çalışamayacak Kadar Vücut Yorgun, Kemik Erimesi vs Başladı Bu Yüzden SGK ya Başvuruda Bulundum Red Cevabı Geldi Mahkemeye Verdim Avukatın Söylediğine GÖre Çalışmadan Evvel %60 Olmadığından Hak Kazanıyorsun Dedi Fakat Endişeliyim. Detaylı Bilgisi Olan Varsa Paylassın Lütfen.

Cemal,
Anlatıyoruz ama anlamıyorsunuz Burada en detaylı bilgiyi biz veriyoruz sana,
Malulen emekli olma diyoruz bizde düşündüğünüz gibi değil erken emekli olur iseniz o zaman 9000 gün üzerinden hesaplama yapılır.Yine söylüyorum malulen emekli olmayın.Vergi ind. hakkı alıp erken emekli olun.

Cemal bey, aslında söylediğiniz mantık doğru. Yani, evet, ilk sigortalı olunduğundan maluliyeti gerektirecek derecede (yani %60 ve üzeri) işgücü kaybı bulunmayan ve/fakat daha sonra malualiyet derecesinde işgücü kaybı ortaya çıkan kişiler -sgk ayak diremeye çalışsa da- mahkeme yoluyla malulen emekli olurlar. Bu konuda hiç şüphe yok: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Yani, evet, eğer cücelik ilerleyen zamanda işgücü kaybını arttıran bir durumsa, %40 raporunuzun zamanla %60 ve üzerine çıkması söz konusu olmuşsa, malulen emekli olursunuz.

Ben sadece, cüceliğin zamanla ilerleyen işgücü kaybına yol açmayacağını düşündüğüm için malulen emekli etmezler dedim. Bu konuda yanılmışsam, o zaman tabii ki dava sonucu lehinize olacaktır.

Bu risk varsa, dava ve avukatlarla uğraşacağınıza, İlker'in dediği gibi, varolan 3124 prim gününüzü 3600'e tamamlayana kadar çalışmanız, sonra Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız mümkün.

öncelikle Bülent Bey Teşekkür Ederim. Avukata Verdim SGK yı Mahkemeye Vermiştim. Emin Olmak İçin Yazdım, Birde Ben 1800 Günden Emekli Ne Maaş Alıyor. 3600 Günden EMekli Ne Kadar Maaş Alıyor Tam Bir Bilgisi Olan Varmı.Ben Fark Etmiyor Biliyordum. Gerçekten Nekadar
Maaş Alabilirim. Farklılıklar Nedir. Not: Vergi İndiriminden Faydalanıyorum.

Slm. Ben 1800 Günden Emeklilik İçin SGK ya %60 raporla Başvurdum, Anakara Hastanesine Sevkim Yapıldı. Hastanede %60 Onayladı. Fakat Sgk Red Cevabı Verdi Gerekçe (işe Başlamadan Evvel Raporun Var Denildi) Bir Avukata Sordum İşe Başlamadan %40 Olduğu İçin Kabul Etmeleri Gerekiyor Dedi. Bende Sgk Yı Mahkemeye Verdim. Beni Tekrardan Hastaneye Sevk Ederlermi Neden.

Not: %60 Raporu Ehliyet İçin Ankara Hastanesinden Tekrar Sevk Ve Tekrar %60 Almıştım. Lütfen Bir Cevap

Üst Alt