Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum, 4012 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

Ercannn

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Ben 11 Ay 1994 yılında ilk sigortalı olarak çalışmaya başladım. 4012 prim günüm ödenmiş. %60 raporluyum (yani 2. derece). Bu sabah ne zaman emekli olucam hususunda Unkapanı-Zeyrek'te bulunan sigorta binasında özürlülerle ilgilenen 22 nolu odaya gittim. Sabahın köründen olsa gerek millet burnundan soluyordu tam detaylı bir şey öğrenemeden geri döndüm. Bu konuyla ilgili beni bilgilendirirseniz size dua ederim.

İzin verirseniz bir soru daha soracağım. Ben halen çalışmaya devam etmekteyim. İleride emekli olduğumda, yazdıklarınızda anladığım kadarıyla çalışmaya devam edebileceğim. Alacağım emekli maaşına çalıştığım için bir kesinti olacak mı? Çalıştığım şirket sigorta pirimlerimizi son 6 yıldır aldığımız ücret üzerinden ödüyor. Brüt toplam bodromda 3.230 YTL gözüküyor. Buna bağlı olarak alacağım emekli maaşı ortalama ne rakkamda olacak.

Sorularıma cevap vereceğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Sigorta başlangıç tarihinize ve 2.derece özürlülüğünüze göre emeklilik için sağlamanız gereken şart aşağıdaki gibidir.
Sigorta süresi 16 yıl 4 ay
Prim süresi 3760
Prim süresinden sıkıntınız yok.
11.ay 1994 e 16 yıl 4 ay eklerseniz 2011'in 3.ayı yapıyor.(yanlış hesaplamadı isem)
Bu durumda 2011'in Mart ayında emekliliğe hak kazanıyorsunuz.

Diğer sorularınızın cevaplarını şahsen bende merak etmekteyim. :)

malulen emeklilik ile yaşlılık emekliliği arasındaki fark tam olarak nedir? Yani malulen emekliler daha az maaşmı alacaklar.

bulnes'in yazdığı gibi, 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekli olacaksınız.
Bu şartlarda emekli olduğunuzda çalışmaya devam edebilirsiniz. Çalışma karşılığında alacağınız aylıktan sosyal güvenlik destek primi kesilecek. O da %30 gibi bi rakama karşılık gelir. %7'si sizden geri kalan işverenden. Bi nevi sigorta kesintisi yani..

Bürütünüz çok yüksek, bence emekli maaşınız tavana çok yakın olur. Tahminim 1800-2000 tl arası olur.

Malulen emeklilik ile yaşlılık emekliliği farklıdır. Şurayı inceleyebilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-emeklilik-arasindaki-farklar.html#post210110

Arkadaşlar öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. 1.800-2.000 TL arası emekli maaşınız olur demeniz beni açıkçası heyacanlandırdı. Bu maaş tutarını net öğrenebileceğim, hesaplatabileceğim bir kuruluş var mı? Birde yalnış anlaşılma olmasın diye hatırlatıyorum. Ben çalıştığım şirkette aylık elime net aldığım maaş 2.400 YTL. Bodromda brüt maaşım olan 3.230 YTL size yazdım. Doğru ilettim mi?

Verdiğiniz sitede "Vergi indirimi ve malulen emeklilik arasındaki farklar" konu başlığını okudum. Anladığıma göre yalnışım varsa düzeltin, benim durumumdaki kişilere göre isteğe göre malüllükten emekli yada vergi indirimindende emekli olanabiliyor. Malulen emekliliği seçersem hemen yarın emekli olabiliyorum. Bu iki emekliliktede alınacak maaş aynı mı olur. Tavsiye edermisiniz.
Bana o kadar güzel bilgiler verdinizki anlatamam. Ben 650-700 TL acaba alırmıyım diye bile ümit etmiyordum. Normal emeklilerden daha az alırım diye düşünüyordum. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılar.

Brüt toplamda ssk'hın kesilmediği kalemlerde var.Bundan dolayı emeklilik maaşı için ssk kesilmeyen kalemleri baz alamazsınız.1800-2000 TL çok yüksek rakam.Bu kadar emekli maaşı almanız mümkün değil.

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Kafam karıştı. Toplum olarak ekonomik sıkıntılar çektiğimiz bu zamanda Oturanboğa beyin yazdığı 1.800-2.000 TL emekli maaşı alırsınız sözü, yüzümü güldürmüştü. Ancak Raman72 bey, siz aklımı karıştırdınız. Hanginizin dediğini kabul etmeliyim. Kirli_33 bey'in bildirmiş olduğu siteye şimdi girdim. yıllık kazançlarımı yazıp verilen foruma yazıp, bir İşbankasına gidip 100TL yatırıp banka dekontuna bir şeyler yazdırıp bekliyecekmişiz falan. Bana karışık geldi. İnsanın muallakta kalması kötü birşeymiş. Saygılar.

Sevgili Ercannn,
Değerli başkanımız,senin alabileceğim maaş konusunda,bence de fazla bonkör davranmış,Zira kendisinin gönlü zengin olduğu için,herkesi öyle sanıyor..:D:D:D
Verdiğin detaylara bakılırsa bence 1200 TL (+/- 10) civarı bir maaş alabileceğini tahmin ediyorum.Zira 1 yıl öncesine kadar bu değerlerle alitezel'in web sitesindeki rakamlar da bunu veriyordu.(Benimde şuanki değerlerim aynı olduğu için tahminde bulundum...) He bu arada Ali Tezel bey'de bakmış talep çok,bu hizmeti paraya çevirmiş...Bilginize.....

Gönül isterdiki emekli maaşları,OturanBoğanın yazdığı şekilde olsun.Maalesef şu anda çok zor.

1994 yılı 11.ay işe başlamış olan arkadaşımız ve 4012 gün primi var ise eğer 3600 gün ve 15 yıldan emekli olabilir yani 2009 un 11. ayında emekli olabilir.

gringo Bence Haklı .

Selam. bence gringo Haklı.
Hos Baskanımızın Bonkörlüğünü Size, Ben daha VALLAHi kıskandım ya...
Sen Tatlı canını fazla sıkma iNSALLAH istediğin parayı alırsın,
iyi günler.....

Bu söylediğim rakamların uçuk rakamlar olduğunu biliyorum. Ben şu mantığa dayandırdım bu maaş tahminimi:
1- SSK'da ödenebilecek en yüksek brüt prim miktarı ne kadar? Bildiğim kadarıyla 4000 tl gibi bişey.
2- SSK'da en yüksek emekli maaşı ne kadar? Bildiğim kadarıyla 2000 tl'ye yakın maaş alanlar var.
Buradan hareketle, 3230 tl brütü olan kişi de 1800 gibi bi maaş alır diyorum.

Ama tabii, benim bol-kepçe olduğum da bir gerçek. :) Yıllardır maaş tahmini yapmıyorum. Üyeler ısrarla tahminde bulun deyince, dayanamıyorum :) "Bidiğimden değil, sadece tahmin olsun diye yazıyorum" vb. uyarımı da ekleyerek, tahminde bulunuyorum.

Emekli arkadaşlar şu başlığa yazsa, hepimiz daha doğru kıyaslamalar yapabiliriz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Üst Alt