Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum, 5164 prim günüm var. Emekli olmalı mıyım?

encanli

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,
nette gezinirken sitenizi fart ettim ve üye oldum.
sadece özürlüler için bir forum açtığınız için teşekkürler.
Bir çok kez sorduğum ama her seferinde farklı farklı cevaplar aldığım için kafası karışmış birisi olarak size yazıyorum.

1- Kronik Böbrek Yetmezliği ve Hipertansiyon hastasıyım.
26.10.2009 tarihindeki test sonuçlarım:
üre:65 Kr:2,81 (kreatain klirensi:47ml/dk) bu test sonuçları ile 01.mart.2010 tarihinde ilk kez %60 ile özürlü belgesi aldım.
11.mart.2010 tarihinde yaptırdığım test sonuçları:
üre:74 Kr:3,22 (kreatain klirensi:? ml/dk) tekrar heyete girmelimiyim?

2-Vergi indirimi için %60 özürlü belgesi yanında 2.test sonuçlarımı vermem yeterlimi yoksa heyete girip tekrar bir heyet raporu almalımıyım?

3-Çalışarak özür maaşı alınabiliyormuş bunun için ne yapmalıyım?

4-25.04.1992 tarihinde ilk sigortam var. Arada 15 ay askere gittim geldim. şuan 5164 gün sigortam var. Bu güne kadar kazanç olarak 166.000 TL Brüt ücretim 2.723 TL ve halen çalışmaya devam ediyorum.
a) Sizce 2.dereceden emekli olmalımıyım? Yoksa hastalığım ilerliyor 1.dereceden özürlü emeklisi olmak için beklemelimiyim?
b) Normal Emekli ile özürlü emeklilik arasında ücret farkı ne kadardır?
c) Sigortam 2723TLden ödeniyor 5-6 yıl daha çalışıp emekli olsam emekli ücretimde ne kadar bir artış olur veya bu kadar beklemeye değermi?

Bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Sevgiler, saygılar

vergi indirimi için hakkın var... sonuçta engelin % 40 üstünde

1- tekrar heyete girmenize gerek yok 1 mart 2010 da aldığınız rapor sürekli olarak yazılmışsa gerek yok.

2-vergi indirimi vermeniz için ilgili deftarlığa başvurup çalıştığınıza dair belgeyi yanınızda bulundurun, ayrıca bir vizite kağıdıda olması gerekir, sizi başka bir hastaneye sevk eder , ankaradan sonuç çıkar, 2 ay sürer,

3- çalışarak özürlü maaşı kesinklikle alınamaz,(2022 maaşı alınamaz)

4-
a-2.dereceden vergi indirimine hak kazandığınızda şuan içerisinde emeklisiniz,
b-fark yok, hatta özür grubunuz ve ağır özürlü olmanız ücret farklılığı yapar,
c-5 yıl beklemeye değmez, önerim 2.derece vergi indirimi bir an önce alıp emekli olup, önceki çalıştığınız yerde destek primi ödeyerek devam etmek, hem emekli maaşı+hem çalışmak

Selçuk bey, merhaba
bu kadar hızlı cevap beklemiyordum.
teşekkürler.

danıştığım arkadaşlar,

özürlü olarak emekli olursam çalışamıyacağımı söylediler.
hatta heyet raporu verirken %70 olursa agır, agır ve tehlikeli işyerlerinde çalışmazsın diyerek %60 olarak düzenledi.

Bunun yerine emekli olmadan özürlülere bir ödeme yapılıyormuş.

Bizde çalışan bir personel işkazası geçirdi. İş kazası sonucu kendisine %15 Özürlü belgesi verildi.
İş göremezlik geliri adı altında 235 TL. ödeme yapılıyormuş az önce kendisi ile görüştüm.

Bundan veya buna benzer bir durumdan faydalanabileceğimi birde gelir vergisinden alınacak indirimden faydalanabileceğimi söylediler.

Yada emekli olup sigortasız çalışmam gerektiğini söylediler.

Bu bilgileri tam nereden öğrenebilirim ona göre kendime yön çizmek istiyorum.

İlginiz ve alakanız için teşekkürler.

Sakatlık indirimi almak için defterdarlığa başvurun ve hemen emekli olun. Emeklilik sürenizi uzatmanızın size hiç bir avantajı olmaz.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

%40 ve üzeri rapor almanız bile hemen emekli olmanızı sağlar.
Bu hakka istinaden emekli olduğunuzda hem emekli maaşınızı alıp hem de sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmanız mümkün.

Sürekli iş göremezlik geliri sadece ve sadece iş kazası sonucu işgücü kaybı oluşan kişilere bağlanır. İş kazası sonucu sakatlanmayanların böyle bir gelir alması mümkün değil.

Bülent bey, teşekkürler.

önümüzdeki hafta netleşecek. Yanıma bir personel almayı düşünüyorum. Firma kurumsal olduğu için ismini açıklamıyorum. Alınacak kişi lise mezunu olacak, özürlü olacak. çalışma ortamı ve şartlarımız iyi.
Personel departmanında bana yardımcı olacak.

İşyerimiz Mecidiyeköy'de.
Yemek+Servis+SSK var.
haftada 5 gün çalışmamız var.

Bu konu ile ilgili sizden nasıl bir yardım alabilirim.

25.04.92 işe girişim 5.189 ssk günün 170.000 primim var %46 özür aylık ne aılırım?

merhaba,
daha öncede sitenize yazmıştım. anında cevap vermiştiniz ilginiz için teşekkür ederim.
Ankaraya göndermiş olduğum raporum geldi %60 olan özür oranın %46 düşmüş. Rapora itiraz etmemim bir anlamı var mı? Yoksa emeklilik işlemlerine başlayayım mı?

25.04.92 işe girişim 5.189 ssk günün 170.000 primim var %46 özür oranım var, yaklaşık ne kadar aylık alırım?
Teşekkürler...

%40 ve üzeri vergi indirimi alırsanız erken emekli olursunuz, eger aldığınız maaş emeklilik maaşından coksa emekli olmak isteyemebilirsinizde, oturan boğanın dediği gibi (%40 ve üzeri rapor almanız bile hemen emekli olmanızı sağlar.
Bu hakka istinaden emekli olduğunuzda hem emekli maaşınızı alıp hem de sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmanız mümkün).

merhaba,
daha önce yazmış olduğunuz cevap için teşekkürler. O zaman bana %60 özür ile emekli olup çalışabilirsiniz demiştiniz.

Yaptığım araştırmada %60 ve üstü özürlüler emekli olması durumunda çalışamaz. Çalışmaları durumunda emekli ücretleri kesilir dendi.
(2008 yılında çıkan kanuna göre) Ankaradan %46 vergi indirimim geldi. Buna istinaden emekli olmak istersem 20 yılı doldurmam gerekiyor. (benim 18yıl oldu)

işyerim kesinlikle çalışmamı istiyor ve sigortasız çalıştıramıyor. eğer emekli olup çalışamıyacaksan o zaman emekli olmamı istemiyorlar.

ne yapacağımı şaşırdım. Yardımlarınızı bekliyorum. 28.10.2010'da emekli olmayı düşünüyorum.

Saygılarımla,

Bakınız burayı iyi okuyun yanlış anlama olmasın. Siz 1992 girişli olduğunuz için 3. derece vergi indirimi almanızdan 16 yıl 3760 prime tabisiniz. Şuan istediğiniz zaman emeklisiniz. Sizin %60 özürlü olmanız çalışamayacağınız demek değil. Zaten çalışırsanız destek primi ödeyerek çalışacaksınız, destek priminide işyeri karşılıyor. Ne yapacaksınız.

1- Sgk gidip emeklilik dilekçenizi vereceksiniz ama nasıl ?

[FONT=Arial][SIZE=2]506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununun mülga 60 ıncı maddesinin (C) bendinin (b) alt bendi ve geçici 87 nci maddesine göre; 3. derece vergi indiriminden yararlanarak emekliliğimi, ve çalıştığım işyerimde destek primi ödeyerek devam edeceğimi bildirir gerekenlerin yapılmasını rica ederim.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]2- Çalıştığınız yerden tüm tazminatlarınızı emeklilik yazısı geldiğinde işyerine bildirerek alabilirsin.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]NOT: Hiç vakit kaybı etmeden dilekçe ver hem emekli ol, hemde destek primi ödeyerek çalışmaya devam et.[/SIZE][/FONT]

Ayrıca;
''Size %60 ve üzeri raporla emekli olursanız çalışamazsınıuz'' şeklinde fikir beyan edenlerin bahsettikleri konu malulen emeklilik.
Sizin ise vergi indirimi ile erken emeklilik şartlarını prim ve süre olarak yerine getirmiş bulunmanızdan dolayı malulen emekliliğe ihtiyacınız yoktur.
Siz malulen değil erken emekli olacaksınız ve emekli maaşı alarak kesinlikle çalışabilirsiniz.
Emekli olarak çalışırken primleriniz uzun vadeli sigorta kollarına ödenmez,destek primi olarak ödenir fark sadece bu.
Hatta yine de ikna olmadıysanız benim emekli olarak SGDP kapsamında çalışmakta olduğumu söyleyeyim.
Bir an önce emekli olunuz ve çifte maaşı daha fazla kaçırmayınız.

Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.
içimi rahatlatınız.
Binlerce teşekkür.

28 Ekimde Başvuru yapma sebebim,
15 Ekimde bu işyerinde 15 yılımı doldurup 26 gün izin hakediyorum. İzin paramı içeride bırakmak istemiyorum.
:)

Akıllı olun izin parası almakmı, yoksa tatil yaparak hem ssk hem maaş hemde sosyal etkinlik parası almakmı akıllılık.

bugun öğrendim 1.150 TL maaş bağlayacaklarmış.

daha yüksek ücret almam gerekmiyor mu?

Üst Alt