merhaba,
nette gezinirken sitenizi fart ettim ve üye oldum.
sadece özürlüler için bir forum açtığınız için teşekkürler.
Bir çok kez sorduğum ama her seferinde farklı farklı cevaplar aldığım için kafası karışmış birisi olarak size yazıyorum.
1- Kronik Böbrek Yetmezliği ve Hipertansiyon hastasıyım.
26.10.2009 tarihindeki test sonuçlarım:
üre:65 Kr:2,81 (kreatain klirensi:47ml/dk) bu test sonuçları ile 01.mart.2010 tarihinde ilk kez %60 ile özürlü belgesi aldım.
11.mart.2010 tarihinde yaptırdığım test sonuçları:
üre:74 Kr:3,22 (kreatain klirensi:? ml/dk) tekrar heyete girmelimiyim?
2-Vergi indirimi için %60 özürlü belgesi yanında 2.test sonuçlarımı vermem yeterlimi yoksa heyete girip tekrar bir heyet raporu almalımıyım?
3-Çalışarak özür maaşı alınabiliyormuş bunun için ne yapmalıyım?
4-25.04.1992 tarihinde ilk sigortam var. Arada 15 ay askere gittim geldim. şuan 5164 gün sigortam var. Bu güne kadar kazanç olarak 166.000 TL Brüt ücretim 2.723 TL ve halen çalışmaya devam ediyorum.
a) Sizce 2.dereceden emekli olmalımıyım? Yoksa hastalığım ilerliyor 1.dereceden özürlü emeklisi olmak için beklemelimiyim?
b) Normal Emekli ile özürlü emeklilik arasında ücret farkı ne kadardır?
c) Sigortam 2723TLden ödeniyor 5-6 yıl daha çalışıp emekli olsam emekli ücretimde ne kadar bir artış olur veya bu kadar beklemeye değermi?
Bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Sevgiler, saygılar
nette gezinirken sitenizi fart ettim ve üye oldum.
sadece özürlüler için bir forum açtığınız için teşekkürler.
Bir çok kez sorduğum ama her seferinde farklı farklı cevaplar aldığım için kafası karışmış birisi olarak size yazıyorum.
1- Kronik Böbrek Yetmezliği ve Hipertansiyon hastasıyım.
26.10.2009 tarihindeki test sonuçlarım:
üre:65 Kr:2,81 (kreatain klirensi:47ml/dk) bu test sonuçları ile 01.mart.2010 tarihinde ilk kez %60 ile özürlü belgesi aldım.
11.mart.2010 tarihinde yaptırdığım test sonuçları:
üre:74 Kr:3,22 (kreatain klirensi:? ml/dk) tekrar heyete girmelimiyim?
2-Vergi indirimi için %60 özürlü belgesi yanında 2.test sonuçlarımı vermem yeterlimi yoksa heyete girip tekrar bir heyet raporu almalımıyım?
3-Çalışarak özür maaşı alınabiliyormuş bunun için ne yapmalıyım?
4-25.04.1992 tarihinde ilk sigortam var. Arada 15 ay askere gittim geldim. şuan 5164 gün sigortam var. Bu güne kadar kazanç olarak 166.000 TL Brüt ücretim 2.723 TL ve halen çalışmaya devam ediyorum.
a) Sizce 2.dereceden emekli olmalımıyım? Yoksa hastalığım ilerliyor 1.dereceden özürlü emeklisi olmak için beklemelimiyim?
b) Normal Emekli ile özürlü emeklilik arasında ücret farkı ne kadardır?
c) Sigortam 2723TLden ödeniyor 5-6 yıl daha çalışıp emekli olsam emekli ücretimde ne kadar bir artış olur veya bu kadar beklemeye değermi?
Bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Sevgiler, saygılar