Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum ve 3643 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

gezgin78

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

25.10.1968 doğumluyum 20.09.1985 tarihinde ilk işe girdim 10 gün prim ödenmiş daha sonra 01/08/1991 tarihide prim ödenmeye devam etmiş şu anda 3.643 gün sigorta primim var vergi indirimi için başvurdum diyabet,solunum yetmezliği,işitme kaybı,ftr,pisikoloji %60 gibi bir rapor oluyor toplamda bu şartlarda ne zaman emekli olabilirim.ilk sigorta başlangıcı 17 yaşa denk geliyor.
Saygılar

Ankaradan gelen rapora bağlı, şu an için konuşmak erken bence, %60 alırsan malülen emeklide olabilirsiniz, ankaradan en az /40 almalısınız vergi indirimi için.Eğer elinizde /60 lık hazırda alınmış rapor varsa deftardarlığa raporu verin eğer kabul etmezse sizi hastaneye sevkedecektir.

26.10.1986 tarihinden itibaren ssk lısınız..
Vergi ind.hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz..
Vergi ind. hakkı kazandığınız tarafınıza bildirildiği vakit emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz..

İlker Bey Çok Teşekkür Ederim İnşallah Onaylanır.
Saygılar

%53 Sürekli Raporla Erken Emekli Olabilirmiyim

Merhaba Arkadaşlar,

%53 Sürekli Raporum var vergi indirimi için ankaraya gitti rapor bronşektazi,solunum yetmezliği,KOAH,Tip 2 diyabet ve işitme içerikli raporum.%40 göğüs-%20 diyabet ve %2 işitme kaybından oluşmakta şimdi sorum şu varsayalım ankaradan rapor düşürüldü ve vergi indirimi alamadım.1968 doğumluyum 1985 sigorta başlangıcım ve 3650 gün primim var bu şartlarda bu raporla vergi indirimi olmaksızın erken emekli olabilirmiyim.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar

40 ve üzeri vergi indiri alamazsan zaten normal emekli hesabı yapmalısın özürlü oran cetveline gözat rahatsızlıklarını birde orada hesapla

Aslında benim sorum şöyle ben %54 raporum var ve de arkadasın ki gibi sürekli yanliz çalıştığım muhasebe bürosunda sigortam yok 2008 yılında yapıldı ilk girişim o da 3 günlük olmuştu bu isime yarar mı artı bu vergi indirimi ne ise yarıyor emeklilik ile bunun alakası nedir almam laZım mı erken emeklilik için bilgilendiriseniz sevinirim

işe yarar tabide vergi indirimi size erken emeklilik kapısını açan anahtardır elinizde raporla defterdarlıga başvur 40 ve üzeri alırsan çünkü ankarada rapor tekrar incelenip oran veriliyor vergi indiri hakkını alırsan sgk ya başvuruyorsun daha günün varsa çalısıyorsun yoksa yaş beklemeden erken emekli oluyorsun.

deftarlıkla kavga ettim ben ya :D :) zor girmem oraya da ankaradan rapor geldikten sonra emeklilik müracatına mı başvuruyorum varsa da emekli oluyorum hani ben 3.sınıf özürlüyüm ya 4400 gün olması şart doğru mu ?

evet baglı olgun sgk müdürlüğüne vergi indirimi kagıdını tabi 40 ve üzeri aldıgını varsayarak yazıyorum baş vuruyorsun orda oranına göre sana belirtecekler durumu eksikse doldurup degilse emekli olacan hemen

Üst Alt