Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 raporum ve 400 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
sayın arkadaşlar beni aydınlatırsanız sevinirim??
ben %60 polio sekeliyim
ve ssk 2001 girişliyim toplam 400 iş günüm var tabiki 240 günlük stajım sayılmamış galiba
sizden sorum

1. askerlik borçalanması yaptırabilirmiyim
2. vergi muhafiyeti almadım problem yaratırmı
3 nekadar zaman daha pirim yatırmam gerekli
4 kaç yaşında olabilirim 1981 dogumluyum

teşekkür ederim

1) Askerlik yapmamışsanız,Askerlik borçlanması yapamazsınız.
2) Vergi indirimi almadığınız için erken emeklilik için yeniden rapor almanız gerekmektedir: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
3) Yeni yasaya göre % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün ile %60 alanlarda malulen emekli olabilirler.

Raman'ın 3. yanıtına bir düzeltme:

4a (eski adıyla SSK) kapsamında:
06.08.2003 tarihi itibariyle sigortalılık süresi 3 yıldan az olup 2 derecede (%60 dahil %80 (hariç) arasında)sakatlığı bulunanlar 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 gün primle; 3 yıldan az olup 3 derecede (%40 (dahil) %60 (hariç) arasında) sakatlığı bulunanlar 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün primle emekli olabilirler.

4b (eski adıyla bağkur) kapsamında (isteğe bağlı sigortalılık buna dahildir):
%40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
%50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar: en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
%60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar: en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün prim yatırmaları halinde emekli olabilirler.

Not: 4a için defterdarlıktan sakatlık indirimi hak etmek şart. 4b için ise bu şart söz konusu değil; emeklilik zamanında kurum sevkiyle rapor almak yeterli

Üst Alt