Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 ve üstü raporu olan kamu personelinin emekli olması için kaç seneye ihtiyacı var?

Ody

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Kamu personeli için engel oranı %60 üstüyse emekli olmak için gerekli yıl 16 mıdır 15 midir? Burada örneği verilmiş dilekçe hala güncel sayılabilir mi? Teşekkürler

(Gölge)
Yanıtınız için çok teşekkür ederim bana buna ilişkin madde/ kanun numarası vermeniz mümkü müdür? 2008 öncesi sonrası mevzusundan ötürü 15 ile 16 yıl arasında bir karmaşa var ve zor bir durumdayım kafam iyice karıştı 😕

Merhaba.
Kamu kurumlarında hizmet birleştirmesi yapılınca sigortalılık süresi kavramında bir değişiklik oluyormuş ve arada prim ödenmemiş zamanlar çıkarılarak bir toplam yıl/ay sayısına ulaşılıyormuş. Özel sektörde çalışırken ise normal matematik hesabına göre süre belirleniyormuş. Peki engelliler için erken emeklilik hesaplamasında hangisini kullanacağız?

Ody

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanı

Sonra şu:

bagkur.PNG

15 yıl sigortalılık süresi 3960 gün prim gerekli

Merhaba
Bu konuyla ilgili net bir bilgi var mı? Birkaç engelin birleşimiyle 60 üzeri oran erken engelli emeklilik için yeterli mi yoksa tek hastalığa mı bakılıyor yine?

Mesajımı bulmakta sorun yaşamıştım o nedenle teşekkürümü şimdi iletebiliyorum. İlk girişim 2005. Hastalık listesinde orta dereceye giriyor tanım. Ancak oranım yalnızca KBB den 62 yi buluyor. Kamudayım. 6 bine yakın prim ödemem var. Kamuya geçeli 3 yıl oldu bu durumda hangi yasaya tabiyim? Yeni uygulama beni kapsıyor mu?

[FONT=sans-serif]15 yıl sigortalılık süresi 3960 gün prim gerekli[/FONT]

Üst Alt