Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%60 vergi indirimi aldım. Emeklilikle ilgili sorularım..?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Bugün 2. dereceden vergi indirimi hakkı elde ettiğime dair yazı geldi. Ben tahminimce 3.dereceden beklerken 2. derece geldi. Bunun benim için bir avantajı var mıdır?
Daha önce yazdığım bilgilerimi tekrar yazayım.
1975 doğumluyum.
sigorta başlangıç tarihim 1993.
5639 primim var ama bunların sadece son 174 günü ssk. Diğer primlerim isteğe bağlı.
siz 1261 prim günümü doldurup ssk dan emekli olmamı tavsiye etmiştiniz. bende bu yüzden bir işte çalışıyorum...
bu 2. derece hakkı almam bu primleri ödeme süremi azaltır mı? 265 lira veriyorum ayda bu primler için. bu ödemem gereken prim ücreti azalır mı? mesela gelen kağıtta 2010 yılı için 2. derecedekilerden 330 lira indirimden bahsediyor.
ayrıca muhasebeci bu kağıtla ne yapacağını da bilmiyor. bildiğim kadarıla emeklilik için başvurduğumuzda o kağıdı ssk ya veriyoruz.
bir de raporun orjinalinide yollamışlar acaba onu da mı zamanı geldiğinde ssk ya veriyoruz? yoksa sadece vergi indirim karar kağıdı yeterli midir?

son olarak bir şey daha sorayım. biraz fazla soru oldu kusura bakmayın. bu aldığım vergi indirim hakkı ölene kadar geçerli midir? mesela birkaç sene sonra emeklilik için başvurduğumuzda tekrar rapor vs... istemezler değil mi? açıkcası bu hastane süreci kabus gibi oluyor.

Bülent beyın yerıne cvp verecegım affınıza sıgınarak
2. derece ıle 3. derece arasındakı fark :Eğer ssk dan emekli olacaksanız 3. derecede 16 yıl 3760 gune tabı olacaktınız 2. derece ıse 15 yıl 8 ay 3680 gune tabı oluyorsunuz gercı sızın ayda yeterlı gunde sızın mesele ssk emeklısı olmanız ondada bulentın dedıgı olayı tamamlar tamamlamaz emeklı olabılırsınız
Dıger konu emeklılık halınde ısyerınızden alacagınız ayrılma belgesı ve o raporun aslı ıle basvurunuz halınde sgk sızden baska rapor ıstemeyecek yanlızca o raporun defterdarlıktan aslının aynıdır onayı ıcın defterdarlıktan onay bekleyecek sımdıden hayırlı olsun.

Edip yazmış... 15 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3680 gün primle 4a (eski adıyla ssk) statüsünde emekli olma hakkınız var.
Yani 4a'dan emekli olabilecek 1261 gün tamamlanınca emekli olabileceksiniz.

Muhasebeci sakatlık indirimini bordroya yansıtacak... Yansıtmasa da sizin açınızdan bir kayıp olmaz.
Önemli olan tek şey sizin bu skatlık indirimini hak etmenizdedi. Haketmişsiniz. Şimdi emeklilik zamanınız geldiğinde bu hakkınızın olduğunu sigorta müdürlüğüne beyan etmeniz yeterli; yeniden rapor vs. istenmez. Onlar defterdarlıkla yazışacak ve bu hakkı elde ettiğinizi tespit edip emeklilik işlemlerinizi gerçekleştirecek.

İşyerinize gönderilen raporun ve belgenin aslını alın tabii, sizde dursun. Bir zararı olmaz.

cevaplarınız için teşekkürler. kafamı kurcalayan bir kaç soru daha var onları da cevaplarsanız sevinirim.
Daha önce belirttigim gibi Ankaradan hem vergi indirim sonucunu hem de raporun orjinalini yollamışlar. yalnız bu ikisi arasında bir fark var. raporun orjinalinde (yani oraya gonderilen ve aynı şekilde elime ulaşan raporda) sakatlık puanı %40 olarak yazılmış. vergi indirimi kağıdında ise bu %60'a yükseltilmiş.
Bu bir problem teşkil eder mi?

birde bu 1261 günü beklemek yerine toplu olarak prim ödemesi yapmak gibi bir hakkımız var mı?

ayrıca muhasebecinin bu vergi indirimini bildirmemesi, işleme koymaması halinde kendisine bir ceza gelir mi? eger yatırmak zorunda olduğum bu aylık 265 liranın miktarı azalmayacaksa şu anda bu vergi indirimini işleme koymasının bana bir faydası yok görünüyor. tabi emeklilik için son derece faydalı o ayrı.

bir de son olarak şunu sormak istiyorum. 3 sene içinde daha yüksek prim ödersem daha yüksek mi maaş alırım?

müsait bir zamanınızda bu sorularımı da cevaplarsanız memnun olurum. kolay gelsin.

1.Ankara maliyede sakatlık oranları düşürüldügü gibi arttırılabilr. Hiç bir sorun olmaz nede olsa elinizde resmi evrak var..
2.Ssk ya toplu olarak sadece askerlik borçlanması var 1261 gün benim gibi bekleyeceksiniz.
3.Neden yansıtmasın ki maaşınızda yaklaşık 40,00 tl artış olacak..
4.Ssk primi için siz neden dert yapıyorsunuz işveren le ilgili bir konu ..
5.3 sene içerisinde yatırılacak prim tutarı maaşınızı etkiler tabiki..

ilker bey cevaplarınız için teşekkür ederim.
anladığım kadarıyla muhasabeci şimdi bunu bir işleme koymasa da ilerde sadece gelen o belgelerle emekliliğe başvurabiliyorum.

Ayrıca daha yüksek maaş alabilmek için bir üst prim ne kadardır bilginiz var mı acaba?

Abdullah bey bunu her yerde ulu orta söylemeyin yaptıgınız suçtur sgk egerki bu olayı ortaya cıkarır ise yatırdıgınız primler boşa gider bu konumda yasinayva diye bir arkadaşımız vardı...

Üst Alt