Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%62 rapor oranı ve 5200 gün prim ile emeklilik şartlarım nelerdir?

hkn 018

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
sizlere bikaç soru sormak istiyorum, ben mart 1996 dan itibaren isteğe bağlı bağkur girişim var,ocak 2003 ten itibarende sigortalıyım. ankara hastanesinden %62 özürlü raporum var,vergi indirimine baş vurdum henüz sonuç gelmedi . sonucun olumsuz olma ihtimali varmı? bide bu şartlarla ne zaman emekli olurum?:) prim gün sayım 5200 dür... cevaplarınızı bekliyorum .lütfen bilgilendirin...

%60'üzeri olarak 2. dereceden sakatlık indiriminiz onaylanırsa, (mart 1996 +) 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle emekliliği hak edeceksiniz. Oran %40-59 olarak kabul görür ve 3. dereceden sakatlık indirimi veirlirse, o zaman emeklilik için 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 güne tabi olursunuz.

Vergi indirim başvurunuzun hangi oranla kabul edileceğini bilmek mümkün değil. Maliye genelde oynuyor oranlarla... Bekleyip görmek, sonuca göre gerekirse süreci mahkemeye taşımak lazım.

bülent bey verdigini bilgiler için teşekkürler

iyi akşamlar arkadaşlar evet yaklaşik bir ayda vergi indirimi muracatımı telefon açtım 62 olan raporumu 52 ye düşürmüşler.itiraz hakkım varmı:eek:bi sonuç alabilirmiyım. derenin 2veya3 olması erken emeklilikte maaş fark ettiriyormu:confused:cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

İtiraz edin tabii. Emeklilik süresi açısından da maaş miktarı açısından da önemlidir...

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış %XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından %XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden 2. dereceden değil de 3. dereceden yararlanabileceğim tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).
Konuyu düzenleyen yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen maddesi gereğince bu işlemin yeniden değerlendirilmesini ve %XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

Üst Alt