Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%64 rapor ile malul sayılır mıyım?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhabalar arkadaşlar. benim % 64 raporum var. ayağım felçli. 1980 gün pirimim var. sizce devlet baba beni malül sayar mı? bi fikir verirseniz, görüş bildirirseniz çok sevinirim.
saygılar...

Şu an yürürlükteki yasaya göre Malulen emekli olabilmeniz için İşgücü kaybınızın %67 olması gerekmektedir.Ancak 01/10/2008 tarihinde yürürlüğe girecek 5510 sayılı yasa ile %60 işgücü kaybınızın olması halinde malulen emekliye ayrılabilirsiniz.

pardon önemli bir ayrıntıyı yazmayı unutmuşum :( benim rahatsızlığım işe başlamadan öncede vardı yani çalışırken olmadı.buna göre değerlendirirmisiniz lütfen

:))))))))) abi moral verdin sağol . peki ne kadar sürede olurum acaba ?

Sigortaya başlangıç tarihini tam olarak yazarmısın.

01 04 2000 sigorta tarihim .ama bir süre ara verdim toplam 1980 gün primim var.

17 yıl, 3840 prim gününüzün dolması halinde erken emekli olabilirsiniz.

Cihan kayra;
2008 yılından bu yana yasalar değişti evet şimdi 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı kanundan faydalanarak malulen emekli olabilirsin ama bazı şartlarıda yerine getirmiş olmak kaydı ile,
10 yıl 1800 gün ve %60 oranında tek hastalık/rahatsızlıktan raporunuz olması gerekli..

2008 yılından bu yana yasalar değişti evet şimdi 01.10.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5510 sayılı kanundan faydalanarak malulen emekli olabilirsin ama bazı şartlarıda yerine getirmiş olmak kaydı ile,
10 yıl 1800 gün ve %60 oranında tek hastalık/rahatsızlıktan raporunuz olması gerekli

Ben işe başlamadan önce %40 raporum vardı.çalıştığım süre içerisinde rahatsızlığım arttı ve son aldığım rapor tek rahatsızlıktan % 64.. acaba malülen emeklilik için başvurabilirmiyim??

%60 olması degil çalşamaz olması lazım çalışamaz raporu alamıyacagına göre vergi indiriminden yararlanaraktan emekli olacak

Cihan, normal yoldan kurum seni malulen emekli etmeyecektir. Ama ben aşağıdaki başlıkta yer alan yargıtay kararı temelinde kurumu dava ettiğinde malulen emeki olacağından neredeyse eminim:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Şimdi sen malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvurunu yap. Kurum senin başvurunu reddedecek. Red kararı eline ulaştığında bir avukata git ve Yargıtay kararını temel alarak karara karşı dava aç.

sağol bülent abi çok yardımcı oldun teşekkür ederim. peki 10 yıl süresini doldurmam gerekiyormu yoksa 1800 gün yeterlimi ?

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim lazım. Sadece başkasının bakımına muhtaç derecede malul olanlar 10 şartından muaftır...

Üst Alt