Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%69 raporum var. Bağkurluyum. Ne zaman emekli olabilirim?

sabanerol1961

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[SIZE=2]Merhaba [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]08 07 1961 dogumluyum doğuştan konuşma ve işitme engelliyim %69 raporum var [/SIZE]
[SIZE=2]01 01 1997 de ssk lı işe girdim 12 02 2001 de işten cıktım [/SIZE]
[SIZE=2]30 05 2005 de kendi dükkanımı açtım ve hayla bağkur ödemekteyim [/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]sorum şöyle olacak: ben [/SIZE][SIZE=2]ne zaman emekli olabilirim emekli olmam için ne yapmam gerekiyor. Teşekkür ederim [/SIZE]

Son 2520 primin fazlası bağkur olacağı için, o statüde emekli olabileceksiniz. Bu da ([SIZE=2]01 01 1997 +)[/SIZE] 15 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+bağkur=) 3960 gün prim demek.

Emeklilik zamanınız geldiğinde sgk'ya 5510/28. madde kapsamında başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. %60 ve üzeri rapor verilirse, yukarıda yazdığım şartlarda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlandırılacaksınız.

benım sormak istediğimde bu işte kac gün ay yıl sonra emekli baswurusunda buluna bilirim

01 01 1997+15 : 01.01.2012 tarihinde emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsin..

ilker bey teşekkür ederim peki bu 2001 ile 2005 arasında 4 sene ne olacak ?

O arada sigortalı değil idiyseniz, geriye dönüp o süre için prim yatırmanız mümkün değil. Prim açısından o aralık boştur yani...

Evet. O boşluk emeklilğiniz açısından tamamen etkisiz olacak.

Üst Alt