Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

7 ay önce memur oldum. Önceki sigortalılığım ve emeklilik şartlarım..?

yaprak1981

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben de yeni memurum 7 ay oldu göreve başlayalı.
daha önce özel sektörde çalıştım.2.200 civarında ssklıym.(7 yıl)
ama vergi indirimim yok.
birde kamu kurumunda özürlü kadrosunda başladım göreve.
özürlülük oranım %49 .benim emkliğim kaç yıldır yani bu konuda pek bilgim yok
yardımcı olursanız sevinirim.

Emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabi olacaksın Yasemin. Emekliilk günün geldiğinde alacağın rapordaki oran belirleyecek ne zaman emekli olabileceğiniz.

% 40 ilâ % 49 arasında rapor alırsan, 18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 gün primle emekli olabileceksin.

Memur olmadan önceki primlerin de Hizmet Birleştirilmesi için kurumuna yapacağın başvuru ile bu 4680 günden düşülecek. Yani, yaklaşık 2480 gün daha memur olduğunda emekliliği hak edeceksin (o gün geldiğinde %40 ve üzeri rapor alman şartı ile tabii).

yani emekliliğim dolduğunda tekrar rapor almak gerekiyor
eğer %49 oranında rapor alamassam
atıyorum %35 aldım o zaman biraz daha çalışacağım anlamında dimi.

Evet, eğer o gün %40 ve üzeri rapor alaamzsanız, bu durumda sakat statüsünde erken emekli olamayacaksınız...

cok teşekkür ederim bülent bey
o zamana kadar yaşayacağımızı Allah bilir ama
sağlıklı olalımda çalışalım artık.Hayırlısı olsun.
cok teşekkür ederim bülent bey.

Evet, eğer o gün %40 ve üzeri rapor alaamzsanız, bu durumda sakat statüsünde erken emekli olamayacaksınız...

Şimdi kafam karıştı benim :) %41 raporum var Maliyeden onaylı vergi indiriminden faydalanıyorum. Senem günüm dolunca emekli olamak için tekrar rapormu almam gerekcek? Bu arada SGK lıyım memur değilim.

Ümit,
Hayır ssk lı çalışanlar 1 kere vergi ind. hakkı aldı mı o hak ile emekli olur.Yukarıdaki alıntınız sadece memur olarak çalışanlar için ayrıca 5510 sayılı kanun çıktıktan sonra (01.10.2008)çalışmaya başlayan engelli bireyler vergi ind. hakkı alsa da gün ve yılını doldurduğunda tekrar rapor alacak %40 ve üzeri olur ise erken emekli olacak alamaz ise çalışmaya devam edecek.

Yaprak hayırlısı olsun öncelikle memur hayatın gözünde büyütüğün gibi değil seneler hızla akıp gidiyor bi bakmışın emekli olmuşun yasalar değişmiş daha erken bile olabilirsin moralini bozma yeni emekli olan biri yazıyor bunları sana

teşekkürederim İlker Bey evet dediğiniz gibiymiş.
bende yeni öğrendim.

teşekkürler İbrahim Bey daha yolun başındayız
çalışalım çok şükür işimiz var.
hayırlısı olsun emekli yıllarımızıda görürrüz inşallah.

Neden ssk lı için farklı memurr için farklı?Devleti anlamak mümkün değil?İnşallah bende sorun çıkmadan yüzde 50 üzeri raporumu alırsam 4-5 yıla emekliyim..

Üst Alt