Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 engelli erkek vefat eden ve annesinden kalan emekli aylığını alabilir mi?

zafer8484

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
%70 engelli erkek ssk esnaf bagkurdan emekli vefat eden anesinin maasinin yuzde kacini alir

zafer8484

Bağkur'lu olan çocuk mu yoksa vefat eden anne mi? Çocuğun bir geliri/maaşı var mı? Anne ne zaman vefat etmiş?

Bagkurlu emeklisi anne cocuk onun maasini alabilirmi hic bir yerde calismamis cocuk engelli maasi almis sadece

@zafer8484 emekli maaşının tek çocuk yani tek hak sahibi ise % 50 si bağlanır . Bulunduğu SGK il kurumuna müracaat etmesi gerekir . Vefat raporu fotokopisi ve sağlık raporunun fotokopisi ile başvurabilir.

zafer8484

Erkek çocuğunun maaşa bağlanması için yüzde 80 ağır engelli ibaresini istiyorlar

@zafer8484 mevcut raporun geçerli olur yeniden heyete girmez . Engelli olarak yetim aylığı almanın şartı % 60 ve üzeri rapor oranıdır . Raporun fotokopisi yok ise rapor aldığı Devlet hastanesi Sağlık Kurulu memurları kayıtlı sistemden çıktı alarak imzalayıp verirler .

Herkese ayrımı ben sgk ya gittim bana yüzde 80 ağır engelli ibaresi olucak dedi

zekiş Sana bilgi veren kişi veya memurun bilgi hatası mevcut ayrıca ağır engelli ibaresi aranmamaktadır . En az % 60 engel oranı gerekiyor ayrıca emeklilik , tarım , hayvancılık ,çiftçilik ve taşınmaz menküllerden kira geliri olmayacak .

Anladim tesekurler gitim hastaneye raporum mevcut deyildi %70 raporum vardi surekli raporum hastanede yanginda yanmis tekrar basvuru yap dediler %40 rapor verdiler sureli 2 yil

Bipolar bozukluk hastalihim

Selamlar herkeze ben eşimden ayrıyım Oglum 17 yasında otizm yüzde 80. Sorum su babası emekli yaşıyor nafaka çok dusuk ödüyor. Sosyal sigortalardan emekli.muracat edip emeklilik masındak hak Sahibi oluyor mu? Şimdiden teşekkürler

-DORLION-

Taşınmaz var, dolayısı ile (fazla olmsa da) kira gelirim var..
Satıp bankaya koysam.. yine gelirin var sayılır mı ?
Yani nakit para, fon vs gelir kabul ediliyor mu ?

Teşekkürler..

Bizim bi uzak akrabanın oğlu zihinsel engeli .çocuk sadece yasiyo...annede kendide maaş aliyo.babasi sağ. Demişler sen sağken bunun raporunu çıkar ki sen olürsen maaş vermezler demisler.evrak topladı.olmeden sgk ya tescil ettirmiş .ssk li oda herkese anlatiyo.cocugunuzun bu hakkı var.bilin diye. Bizde ondan duyduk engelli olunca maaş veriliyo kıza oğlana...

yusuf-ardahan75
engellilere verilioda şartları var.misal nafaka alan ya da alacak durumda olanlar 2022 alamıo.gelir şartları var rapor var.

Üst Alt