Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 özürlü raporum var. Emeklilik şartlarımı ve haklarımı öğrenebilir miyim?

emr-osm

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar

ben % 70 oranında tedavi ile düzelemeyen okb özürlü raporu aldım. işe girebilir miyim?
Ayrıca ssk da 2300 gün var. ne tür veya nasıl emekli olabilirim?
genel haklarım var mı veya faydalı olabilecek bilgileri yazarsanız sevinirim

Emeklilk için: İlk sigortalı olduğunuzda bu hastalığınız var mıydı? Var idiyse bugünkü gibi %70 işgücüne neden olacak derecede miydi?

Çalışmak için: Raporu kendiniz mi aldınız? Raporda hangi haklara dair değerlendirme yapılmış?

vardı ama rapor almamıştım raporu yeni aldım
iş kur sevk etti

İlk sigortalı olduğunuzda maluliyet derecesinde işgücü kaybınız olduğu için malulen emekli olamazsınız.

Ama, %70 işgücü kaybınız olduğu için vergi indirim hakkı elde edip erken yaşlılık emekliliğinden yararlanma hakkınjız var.

1- Elinizdeki raporla sakat statüsünde İş-Kur'a kaydınızı yaptırın.
2- Sakat statüsünde ya da değil fark etmeksizin çalışırken vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvurun: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
3- Vergi indirim hakkını hangi oranda raporla ve kaçıncı dereceden elde edeceğinize, doğum tarihinize ve ilk sigortalı olduğunuz tarihe bağlı olarak erken emeklilik hakkınız olacak.
Ne zaman emekli olabileceğinize dair buraya tıklayarak ilgili sayfadaki bilgilerden yararlanabilirsiniz.

ilk sigortalı olduğumda maluliyet derecesinde iş gücü kaybım yok ben 2003 ssk girişliyim o zaman tevavi gördüm rapor almadım raporu yeni aldım 1 gün oldu sgk gittim bana evrak verdi 1800 günü doldurmuşsun emekli olabilirsin dedi hangi emeklilik anlamadım malul olarakmı normal olarakmı

sayın oturan boğa bana doktor bu raporla iş bulamazsın dedi hiç bi kurumda çalışamazsın dedi neye dayanarak söyledi anlamadım raporda okb tedavi ile düzelmeyen yazıyo %70 acaba doğrumu veya bilmiyolarmı

Rapor oranı ile iş bulmak arasında teorik olarak hiç bir ilişki yok. Yani mesela benim rapor oranım %95 ama oturarak her işi yapabilirim...
Doktor belki de OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk) olduğunu fark eden işverenler iş başvurunu bir bahaneyle reddeder demek istemiştir. Doğrusu işverenler sakatların tamamına benzer önyargı ve ayrımcı tutum ile davranıyorlar. İstiyorlar ki "sakat olsun ama olmasın" işe başvuran kişiler!

teşekkür ederim.kusura bakma bi soru daha sorucam. sizce emekli olayımmı yoksa çalışıp ssk gün sayımımı tamamlayım veya iş kur kanalıyla işe mi gireyim

----------

toplam gün sayım 2300

Malulen emekli olunca çalışmak mümkün değil mi?

malülen emekli olduğumuz zaman bir daha çalışma şansımız yok mu? yoksa çalışablir miyiz

en düşük malul maaşı nedir öğrenebilir miyim (örnek%70 rapor 2000 iş günü)

cevaplarsanız sevinirim

peki vergi indirimi hakkını alsam daha sonra çalışsam 3 yıl kadar sonunda malülen emeklilik istesem olurmu.kusura bakmayın bilmediğim için soruyorum

Vergi ind.almak için çalışıyor olmanız şart....
ssk giriş ve yaşa şartlarınızı bilmedigimiz için tam bir şey diyemiyorum ama Derim ki vergi ind. hakkı alarak erken emekli olun ozaman maaşınızı kestirmeden çalışabilirsiniz tabiki SGDP ödeyerek..
Ama malulen emekli olursanız ve çalışmak isterseniz maaşınızı kestirmek zorundasınız...

şuan çalışıyorum ssk yatarken özürlü raporu aldım yaşım 28 ssk başlangıcım 2003 mayıs bağkurda var 2 yıl kadar % 70 rapor oranı

----------

normal emeklilikle malul emeklilik arasında cok büyük maaş farkı varmı veya myo bitirdim fazla maas öderlermi

Vergi indirimi ssk ve bağkurlular için de var mı?

Arkadaşlar vergi indirimi memuriyette mi işe yarıyor? ssk veya bağkurlu çalışanda işe yarıyor mu

ben şuan ssk lı çalışıyorum emeklilikte işime yarar mı

benim ilk sigortam 2003 yılında başladı o zaman bu rahatsızlığım yoktu 2007 de başladı rahatsızlığım bende 2009 ekim ayında %70 aldım raporu malulen emekli olursam bi daha çalışamıcam normal emekli olursam çalışabilirmişim dediler sgk bende ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olun lütfen

Şimdi oldu o zaman. Demek ki maluliyet cetveli'nde öngörülen düzeyde ise durmunuz, isterseniz malulen emekli olabilirsiniz.
Evet, malulen emekli olursanız çalışamazsınız.

Hem emekli olup hem de çalışabilmek için yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız gerek, ama onun için de priminizi 3600'e çıkartmalısınız.

Bu durumda önünüzde iki seçenek var:
1- Malulen emekli olup emekli maaşını almak ve sonra kayıt dışı olarak çalışmak
2- Primleriniz 3600 olana dek çalışmak, sonra emekli olmak ve sonra sosyal güvenlik destek primi ile çalışmaya devam etmek

Ben olsam şöyle düşünürdüm:
1- Malulen emekli olsam ayda 600 tl emekli maaşı alırım. Primlerimi 3600'e tamamlamak için X yıl çalışsam bu maaşı almamış ve bilmem kaç lira zarar etmiş olurum. O yüzden malulen emekli olup cebime maaşı koymak çok mantıklı
2- Rahatsızlığınızdan dolayı iş bulmakta ve düzenli prim yatırmakta zorlanabilirsiniz. Yani primleri 3600'e tamamlayıncaya dek çok zorluk çekebilirsiniz...
3- En iyisi malulen emekli olup...

özürlü raporu ve emeklilik

hayırlı sabahlar arkadaşlar.benim bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim bende okb rahatsızlığı ve göz tembelliği vardı rapor bugün çıktı % 72 sürekli ağır özürlü raporu vermişler.dikkat gerektiten iki gözle keskin görmeyi gerektiren işlerde çalıştırılamaz ibaresi var. ben şuanda çalışıyorum bu raporla çalışmaya devam edebilirmiyim ssk lıyım veya memur alımında işe baş vurabilirmiyim 2000 gün ssk var ne zaman emekli olabilirim veya haklarım ney vergi indiriminden yararlanabilir ibareside var

1.Evet çalışmaya devam edebilirsiniz yapmanız gereken elinizdeki rapor ile birlik te iş kura özürlü kontenjanında kayıtlı olmak.İşkur kayıt işleminden sonra elinizdeki raporla bulundugunuz ilin maliye(mükellef hizmetler birimine)vergi ind. için müracat edebilirsiniz....
http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
2.Memurluk sınavlarına da girebilirsiniz...
3.Emeklilik bilgi,leriniz hesaplayabilmemiz için gün ay yıl olrak dogum ve ssk giriş tarihlerini vermeniz gerekli....

Emeklilik

02/05/1981 doğuymluyum 2003/5.ayın 1 ssk girişim toplam ssk 1264 gün askerlik 450 gün bağkurum 450 gün %72 sürekli özürlü raporum var şuan halen çalışmaktayım maşım net 1317 nezaman emekli olurum ve maaşım ortalama ne olur ben vefat etmem halinde eşim ve cocuğum yararlanablirmi cevaplarsanız sevinirim

Elinizdeki raporla 2 derece veri ind. hakkı alırsanız 17 yıl 8 ay 3680 güne tabi olursunuz..
01/05/2003+18yıl 8ay:2022 yılında emekli olursunuz...
Emeklilik hesabında ssk,bağkur,e.sandıgı,askerlik ve dogum borclanmaların tamamı bulundugunuz son kurumda toplanır ve gününüzün üstüne eklenir..

Emre, malulen emekli olma hakkın var, sağlık koşulların -maluliyet cetveli'ne göre-sanırım buna uyuyor. Ne var ki ilk sigortalı olduğun tarih itibarıyla en az 10 yıl geçmeli... Ben seni daha yaşlı sanıyordum, o yüzden yularıda malulen emekli olabilirsin yazmıştım. Ama Mayıs 2003 olduğu için, malulen emeklilik için 2013 yılını beklemen gerek. Zira malulen emeklilik için en az 10 yıl sigortalılık süresi (başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise bu süre aranmaz) ve 1800 gün prim ödenmesi gerek.

Emeklilik hesabında ssk + bağkur + askerlik borçlanman hepsi hesaba katılır.
Yalnız, madem ki 2013 yılına dek süre beklemen gerek, bu süre zarfından çalışarak prim ödeyebileceksen, askerlik borçlanması yapmana gerek yok bence. Sonuçta 2013 geldiğinde toplamda 1800 gün priminin olması yeterli...

Evet, bakmakla yükümlü olduğun kişiler senin üzerinden dul ve yetim aylığı alabilecekler.

bu hesap bağkur eklenmemiş vede askerlik eklenmemiş halde doğrumu.
diyelimki 2022 de emekli oldum maaş tahmini şuanki hesaplara göre ne kadar olur

----------

ilker abi çok teşekkür ederim bana yardımcı olduğun için allah razı olsun

Bağkur-ssk toplamda en az 1800 olmalı. Bu olursa boşu boşuna askerlik borçalnması yapmana gerek yok. Ama sen bilirsin tabii, askerlik borçlanması yaparak prim gününü arttırabilirsin de (ama buna gerek yok)

Malulen emekli olma tarihi 2022 değil, ilk sigortalı olduğun tarih yani Mayıs 2003 + 10 yıl. Yani mayıs 2013.

Ne kadar emekli maaşı alırsın bilemiyorum. Malulen emeklilikte çalışırken alınan maaş/ödenen prim çok etkilidir. Şuradaki emsallerden yararlanabilirsin: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html

Üst Alt