Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%70 psikiyatri raporu olan biri bu raporu nerelerde kulllanabilir?
bülent hocam selam arkadaşımın arkadaşı size bir soru sormamı istedi bende soruyo soruyorum...........
arkadaş psikiyatri hastası raporu sürekli yüzde 70 yaşı 40 ile 50 arası yatmış ssk pirimi 3000
mevzatta söyle bir not var psikiyatri rahatsızlıkları için İş başvuruları ve vergi indiriminde bu derecelendirme dikkate alınmaz. Geçici fonksiyon kaybına neden olan ruhsal hastalıklar bir yıl sonra değerlendirilip kesin karara varılır.arkadaşın ögrenmek istedigi ise şudur..................
1 vergi indirimi alarak emekli olabilir mi?
2 2022 aylıgımu talep etmeli?
3 malulen emekli olmak için müracaat mı etmeli? raporu yüzde 70 rahatsızlıgı psikiyatri rapor sürekli. emekli olmak istiyor
3000 gün prim oldukçe değerli. Bir şekilde emekli olmanın yolunu bulmalı. 2022 muhtaçlık aylığı alması demek sigortalı olarak çalışamaması demek; yani emekliliği için gerekli sigorta primlerini yatıramaması demek. Ben olsam 2022'ye başvurmaz emeklilik için prim yatırırdım...
maluliyet cetveli'ne göre malulen emekli olacak derecede ise durumu, ilk sigortalı olduğu tarihten bu yana 10 yıl geçmişse, derhal malulen emekli olabilir. Bunun için en son çalıştığı işyerinin bağlı olduu sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvurması yeterli. Kurum hastaneye sevk eder... Maluliyet derecesinde işgücü kaybı olduğu tespit edilirse emekli edilir.
Psikiyatrik rahatsızlıklarda emeklilik onaylansa da 1 yıl sonraya Kontrol Muayenesi şerhi koyulur. 1 yıl sonra kontrole gide, maluliyete neden olan rahatsızlığın devam ettiği tespit edilirse emeklilik devam eder (bir ihtimal 1 yıl sonraya bir Kontrol daha yazarlar).
bülent hocam saygılar arkadaş xi diyelim sgk müracat etmiş hastaneye sevk etmişler ordan yüzde 70 almış tanı kronik deprosyon oran yüzde 70 evrak sgk ordan incelenmek üzere adanaya gitmiş gelen cevap red sebebi ise üçte ikisi kaybedildigi için yazmış arkadaş x itiraz etmiş başka bir hastaneye sevk etmişler ordan yüzde 79 oran almış sgk ordan adanaya incelenmek üzere gitmiş gelen yanıt red sebeb üçte ikisi kaybedildigi için yazıyor gelen kagıtta arkadaş dava açıyor davaya red geliyor bu bizim işimiz degil iş mahkemesine müracat edin deniyor şimdi arkadaş malulen emekli olabilmek için ne yapmalı tekrardan sgk müracaat hakkı varmı raporda sürekli tedavile ile düzelme olmayan en agır kronik deprosyon yazıyor ben sizden arkadaş x benden cevap bekliyor zaman bulup cevap alırsam menmum olurum bülent hocam maluliyet cetvelini inceledim 12 maddesi söyle der
12- PSİKİYATRİK BOZUKLUKLAR:
Hafif işlerde bile çalışmaya olanak vermeyen(sürücü belgesi olmayan), tedavi ile düzelmeyen, kronik nitelik kazanmış, ağır seyirli, organik veya organik olmayan psikotik bozukluklar (demans, şizofreni, bipolar affektif bozukluk, frontal lob sendromu, paranoid vb.)
sizden ögrenmek istedigim kronik depresyon şu 12 maddeye uyuyormu bu 12 maddenin oranı nedir oran veren docdor psikiyatri docdorudur 2 sene içinde arkadaşın 4 tane raporu vardır en azı yüzde 70 idir digerleri 79 80 85 dir bu arkadaş tekrardan müracaat etme hakkı varmı bülent hocam acaba bu kronik depresyonunu oranı kaçdır saygılar jon83