Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%70 raporlu zihinsel engelli yeğenimizin evde bakım maaşı kesildi!?

Ebruuysaler

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1995 doğumlu ve doğuştan %70 engelli yeğenimin 2023 yılı engelli raporunda kısmi engelli ibaresi sonucu bakım maaşı kesildi. Ablamın babadan aldığı maaş haricinde hiç bir geliri yok ve annem ile yaşamaktalar. Elimizdeki süresiz raporu yenilememiz gerektiği söylendi yoksa maaşımız kesilirmiş. Bizde hastaneye başvurduk ve heyet %70 kısmi engelli raporu verdi ve maaşımız kesildi. Yeğenim engeli sebebiyle çalışamaz. Bu konu ile ilgili nereye başvurmalıyım?? Lütfen yardım edermisiniz?

Ebruuysaler bildiğim kadar size bilgi vereyim. Kısmi bagımlı yazdıgı için maaşınız kesilmiştir. Tam bagımlı yazması gerekiyor. Maaşınız kesildikten 15 gün içinde itiraz edebilirsiniz. ( İtiraz süresi ne kadar zaman tam olarak bilemiyorum. Belki daha kısa belki daha uzun). Sosyal hizmetler e giderek bilgi alabilirsiniz. İtiraz etme konusunu . Verilen rapora itiraz hakkınız varmı hastaneden ögrenebilirsiniz. Aradan çok zaman geçirmemeye dikkat edin derim.eger itiraz hakkınız varsa. Ben olabileceğini düşünüyorum İnşallah en kısa zamanda tekrar baglanır maaşınız..

Rapora itiraz süresi 1 aydır. İtirazı ilçe sağlık müdürlüğüne yapıyorsunuz. Sizi başka bir hastaneye yönlendiriyorlar ve yeniden heyete giriyorsunuz. İtiraz ederken size en uygun, en yakın hastaneyi belirtirseniz o hastaneye yönlendiriyorlar.

Umarım en kısa sürede problem çözülür ve istediğiniz sonucu alırsınız.

Üst Alt