Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 72 özür oranı ile nelerden faydalanır?

SEMİN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba,

Forumda okuduğum bilgiler sonrası 83 yaşındaki parkinson hastası olan babaannemi sağlık kuruluna soktum. Amacımız % 90 rapor çıkarsa ötv indirimden faydalanıp araç almaktı.Rapor oranı % 72 çıkınca istediğimiz olmadı tabi.

% 72 raporla faydalana bileceğimiz başka bir hak var mı ?

Babaannem 83 yaşında rahmetli dedemden 1200 tl emekli maaşı alıyor.
Bakıcısı var maaş tamamen ona gidiyor zaten.
Raporda ağır özürlü bölümü satırında HAYIR yazıyor.
Raporda geçerlilik süresi 1 Yıl yazıyor.
Raporun arka sayfasında kullanım amacı satırlarında Özürlü kimlik kartı sekmesi işaretli.Ayrıca altında 193 sayılı vergi indirimi,2022 den maaş yazıyor.

Bu arada raporu Kocaeli Gölcük devlet hastanesinden aldık ve ücret ödemedim. Baş vuruda ÖTV indirimi için isteniyor ibaresini işaretlemem rağmen ücret almadılar nedendr bilmiyorum. Randevu aldığım danışma hattı 200 tl ücret isteyecekler demişti oysaki :)

ÖTV indirimi için %90 olması gereklidir.
Bakım maaşı için Ağır engelli ibaresi olması gereklidir
2022 maaşı için rapor oranı uygun ama emekli maaşı aldığı için maalesef ondan da faydalanamaz.

Merhaba,/87 oranında engel durumum ağır değil. 2022 den yararlanıyorum fakat vakıflar müdürlüğünden aylık maaş alabilirmiyim. 3 aylık maaş yetersiz evde 3 çocuğum ciddi rahatsızlıkları var. Başka haklarım nelerdir yardımcı olup yönlendirirseniz sevinirim

Şanslı 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı aldığınız için vakıflar genel müdürlüğü tarafından ödenen muhtaçlık maaşını alamazsınız.
raporunuzda agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli olmadığı için evde bakım aylığı alamazsınız. 2022 aylığından başka geliriniz yoksa nakdi yardım için kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) başvurup destek isteyiniz. çocuklarınız rahatsızmış. eger engelli raporları yoksa engelli haklarından yararlanamazlar. diğer haklarınız için inceleyiniz: https://www.engelliler.biz/forum/di...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Peki kalem hnm, bu durumda ben aşevinden aylık gıda yardımından yararlanabilirmiyim. Bu konuda nereye başvurmam Laz'ım

Üst Alt