Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%73 engelli kardeşim için maaş veya emeklilik..?

M.alkap

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin benim bi kaç sorum olacakti bana yardımcı olursaniz sevinirim şimdiden sağollun.
benim doğuşdan engelli kardeşim var %73 kardeşimin hiç bi sağlik güvencesi yok ssk dan prim yatırarak muayene oluyor doktor kontorlu göruyor.
kardeşimin emekli veya aylik alma gibi bi durumu olabilir en azindan kendi hayatını garanti altina almasi için sosyal yardimlaşma ssk gittim maaş veya emekli olmasi için bana hiç bi konuda yardımcı olmadilar

SSK dan primi kestirmenız gerek ve Yeşilkart müraacatı yapın + üstüne ev vs birşey olmaması gerekiyor.

hem kendisinin hemde kimin yanında kaliyorsa aile fertlerınınde üstünde ev araba olmucak

Kaymakamlık araştırıyor bunları çok ince ayrıntısına kadar sonuc olarak eskiye göre artık maaş bağlanması çok zor.

Allah yardımcınız olsun.

uzun vadeli sigorta kolunda istege baglı prim mi ödüyor yoksa 60/g kapsamında GSS primi mi? hangisini ödüyorsunuz? öncelikle bunu netliğe kavuşturalım.

hanede kaç kişisiniz ve hanede toplam gelir ne kadar? kardeşinizin hastalıgı nedir? Bunu da evde bakım aylığı için soruyorum.

yeşilkartta başvuru yaptım olmadi uzerimizde ev var babadan kalma evde üç kişi yaşiyoruz ben ögrenciyi maddi durumlardan dolayi okullu dondurdum ve annem ölüm maaş babasindan maaş aliyor.. Gss prim yatıyorum hastaligi işte hafif derecede mental retardasyon + atipik psikoz..

Evin rayic bedeli eski adıyla yeşil kart yeni adıyla 60/c 1 GSS için dikkate alınır.
Anneniz ne kadar aylık alıyor? Başka geliri var mı?
siz üç kişi yaşıyorsanız ailede kişi başına düşen aylık gelir 400,5 Tl üstünde çıkmış demek ki Gerçekten öyle mi? Şu an GSS Gelir testi için belirlenen sınırlar değişti çünkü. eger kişi başına düşen aylık gelir 400,5 TL'nin altındaysa prim ödememeden 60/c 1 kapsamında GSS'lısı olursunuz ki bunun primini devlet öder ve bu eski yeşil kart gibidir.
Siz Gelir testi için bizzat vakfa ne zaman başvurdunuz acaba?
ve anneniz ne kadar aylık alıyor?

annemin aldiği maaş belli ölüm aylıgı 710 tl annesinden aldiği maaş 310tl sosyal güvenlik kurumuna bir kaç kez gittim başvuruda bulundum sonuc gene değişmedi aylik bizden belirli bi miktarda sağlik güvencesi için para istiyorlar ne yapacagim nereye gidecegim şaşirdim

ablacım, bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 286,32 TL'yi geçtiğinden 2022 aylığı alamazsınız. ama sizle kalabilecek biri varsa ve o da ikametini size aldırır ve 4 kişi olursanız bu durumda geliriniz uygun olur ve 2022 aylıgı alabilirsiniz.

yeşil kart olayına gelince. ablası yukarıda demin yanlış bilgi vermişim geçmişe gitmiş aklım. mevzuata tekrar baktım GSS gelir testinde oturulan ev gelire dahil edilmiyor:) bu durumda GSS için geliriniz uygun.

3 kişilik bir ailesiniz ve ailede kişi başına düşen aylık gelir brüt asgari ücretin üçte biri olan 400,5 TL'den az. Bu durumda gelir testinde g0 çıkarsınız ve 60/c 1 kapsamında GSS'lı olursunuz. Bu da eski yeşil kart gibidir ve primini devlet öder.
hemen vakfa gidin ve ailede kişi başına düşen aylık gelirin brüt asgari ücretin üçte birinden az oldugunu ve gelir testinin yenilenmesi gerektiğini söyleyin.
gelişmelerden haberim olsun lütfen.

tekrardan gittim ve halen bi değişiklik yok konu ile ne yapacagim şaşirdim 2022 maaşi neden alamyor ayrica kardeşim?
raporu %70 ağır engele diye evet yazıyor.

M.alkap

kardeşinin gss primi ödemeden sağlık güvencesi olsun istiyorsun. BUnun için kaymakamlıktaki SYDV'ye (Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı) gideceksin. Gittin mi?
Gidince de kardeşinin GSS primi ödediğini oysa aylık gelirinizin brüt asgari ücretin üçte birinden az oldugundan gelir testinin yenilenmesi gerektiğini söyleyecektin. söyledin mi?
sen gelir testinin yenilenmesi için başvuru yaptın mı? ne söylediler sana? detaylı anlat lütfen.

kardeşin 2022 aylığı alamaz. çünkü hanede 3 kişi yaşıyorsunuz. toplam aylık geliriniz 1020 Tl. üçe bölününce 340 Tl çıkıyor. Boylece kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçiyor. kardeşinin 2022 aylığı alabilmesi için kişi başına düşen aylık gelirin 286,32 Tl altında olması gerek.
siz GSS gelir testine başvuracaksınız. önce şu sağlık guvencesi işi hallolsun. ayrıca kardeşin GSS primi öderken hiçbir şekilde 2022 aylıgı baglanmaz.

Üst Alt