Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

74 doğumluyum, 3546 prim günüm ve %94 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

byfendi

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben YILMAZ AĞAR..
1974 doğumluyum
sigorta girişim 20 / 10 / 1989
prim günüm 3546
genel sağlık raporumun oranı % 94
malülen emekli olabilmem için yeterli mi, bu şartlarda malülen emekli olabilir miyim

ama bu raporu 2009 1. ayda almıştım raporun arkasında süresiz ibaresi var yeniden rapor almama gerek var mı yoksa bu rapor,la işlemlerimi başlatabilir miyim başlata bilirsem nasıl bir yol izlemem gerekiyor
sgk,ya mı gitmem gerekiyor

tşk

Sizin için en güzel emeklilik vergi ind.hakkı alıp emekli olmak siz ilk ssk girişinizde 18 yaşından küçük olduğunuz için ilk ssk girişi 18 bitim 19 yaşından gün aldığınız tarihtir..
O zaman ilk yapmanız gereken vergi ind. hakkı almak bu linkte gerekli bilgiler mevcut..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
%94 Raporunuza 1.derece vergi ind.hakkı alır iseniz...
15 yıl 3600 güne tabi olursunuz..
.../.../1992+15: .../.../2007 yılında emekli olursunuz..
İkinci bir seçenek ise malulen emekli olmak yalnız malulen emekli olmak için bazı şartlar olması gerekli..
1.ilk ssk lı olduğunuzda malul olmanızı engelleyecek derecede sakatlıgınız olmaması gerekli..
2.10 yıl 1800 gün şartı olması gerekli..
3.Malulen emekli olmak için en önemlisi ise tek hastalık/rahatsızlıkta %60 ve üzeri rapor almanız gerekli..
4.Malulen emekli olur sanız tekrar çalışamazsınız çalışırım derseniz o zaman maaşınızı kestirmek zorundasınız ama vergi ind. hakkı alıp erken emekli olursanız hem emekli maaşını alırsınız hemde çalışıp 2 inci bir maaş daha alırsınız..

yanlış olmuş2017-2007yazıcaktı yanlışlık olmuş vergi indirimi alırsan hemen emeklilik işlemlerine başla

iş günü

slm arkadaşlar birşey daha sormak istiyorum 3546 iş günüm var eksik kalan 54 gün için problem yaşarmıyım yaşarsam ne yapmam gerekiyor...? şu an hala çalışan görünüyorum şirket,te ama primim ödenmiyor. istiratlı görünüyorum ve bu istihrat tarihim kasım,ın 5 inde bitiyor şirket iş akdimin fessine yazısını kasım,ın 6 sınsa gönderecek bana ben bu güne kadar yani rahatsızlandığım tarihten bu güne kadar tam teşekküllü devlet hastanesinden 3 ayda bir iş görememezlik raporu alıp bir nüshasını çalışmış olduğum şirketime bir nüshasını şirketimizin bağlı bulunduğu izmir sgk md gönderiyorum ve brüt maaşımın 3/2.sini sgk postane aracılığı ile alıyorum ve 40 ay,dır böyle dvm ediyordu ama işyerim beni işten çıkaracağı için devlet hastanesinden almış olduğum raporun bir anlamı kalmadığı için kasımın 5,inden sonra emekliliğimi isteyeceğim çalışıyorken,mi müracatta bulunmam gerekiyor yoksa şirket iş akdimin fessine yazısını gönderdikten sonra,da müracatta bulunabilirmiyim. ben 37 yaşındayım
sigorta girişim 1989 / 10 ayın 20 si prim günüm 3546 askerlik dahil...!çok tşkler arkadaşlar ilgilendiğiniz için..!!!

Arkadaşım şuan hala çalışıyor görünüyorsunuz hemen iş yerinizden çalıştığınıza dair bir yazı alarak maliye hemen müracaat edin vergi ind. hakkınızı alın...

İLKER BEY... öncelikle çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için ..vergi indirimiyle ilgili evraklarımı deftardarlığa verdim bugün.dediğiniz gibi yaptım fakat benim korkum 15 yıl 3600 iş günü olması gerekiyor,ya benim 3546 iş günüm var askerlik dahil buna geriye kalan 54 günlük eksik kalan prim günüm beni endişelendiriyor.!!! bu 54 gün için problem yaşarmıyım 54 eksik günden dolayı emekli etmeye bilirlermi sizce...!! eğer böyle bir sorunla karşılaşırsam bu 54 günlük eksiği nasıl giderebilirim.? çok teşekkür ......!!!!

İLKER BEY... ÇOK ÖZÜR...birde..40 aydır benim istirihatım dvm ediyor sigorta primim işverenim tarafından yatırılmıyor bu 40 ay boş,mu kalıyor yoksa devlet bu 40 ayın sigorta prim günüme dahil ediyormu etmiyorsa bu boş 40 ayı işverenime yatıttırabiliyormuyum çok tşklerrr...?

İş yerinden ayrılacağım diyorsunuz ayrıldıktan sonra bir iş yerinde 2 ay çalışır ve/veya çalışır görünüp prim sürenizi tamamlarsınız onu bu kadar sıkıntı yapmayın..
Vergi ind. hakkınızı kazanır ve bu 54 günü ödediğiniz zaman hemen emekli olmak için kuruma müracaat edersin..

İLKER BEY.. şu,an istihratlı görünüyorum,ya şirket,le konuşsam 2 aylık sigortamı yatırabilirmiyim şirket problem çıkarmaz ve askerliğide yatırayım,mı siz ne derseniz ona göre hareket edeceğim askerlik borçlandırılması 4320 tl ne dersiniz yatırayımmı bu askerliği faydasını görürmüyüm.??teşekkürler.! ve ayrıca istihratlı
göründüğüm için ekim ve kasım maaşı,nı sgk ödeyecek şirket 2 aylık primi,mi öderse istihrat param kesilir,mi ekim ve kasım ayı maaşı,mı alabilirmiyim::? teşekkürler.!!!

Bu sizden yapılan bir alıntı:
sigorta girişim 1989 / 10 ayın 20 si prim günüm 3546 askerlik dahil...!çok tşkler arkadaşlar ilgilendiğiniz için..!!!

Yukarıda dediniz ki askerlik borçlanması yaptım şimdide diyorsunuz ki askerlik borçlanması yapayım mı?
Kardeşim askerlik borçlanması ile toplam primin 3546 gün mü eğer ki askerlik borçlanması yapmamışsın ve primin askerlik borçlanması ile 3546 gün oluyor ise askerlik borçlanması yapman gerekli..
İstirahat süreniz bittikten sonra tekrar rapor almayın ve 2 ay kadar ssk priminiz şirket tarafından yatırılsın ve prim ödemenizi 3600 güne tamamlayın..
Bu süre zarfında da zaten vergi ind.hakkınız iş yerinize bildirilir vergi ind.hakkınız geldikten sonra prim ödemenizde 3600 gün olduktan sonra sgk ya emekli olmak için müracaat edin..

Henüz yapmadım askerlik borçlanmasını 4320 tl,yi verdikten sonra bir problem olmayacağını düşündüğüm için 540 gün ilave etmiştim iş günüme askerliği,de yarın gidip ödeyeceğim şirket,te 2 ay primi,mi yatırsın diyorsunuz çok teşekkür ederim İLKER BEY...

aynen askerlik öde 2 ayda ssk lı görün prim şartlarını yerine getir..

İLKER.BEY.......slm nasılsınız anlayamadığım birşey var..! bu şartlar,da ben malülen,mi emekli olacağım yoksa erken emeklilik,mi hak etmiş olacağım teşekkürler..?????
bu şartlar,daki emekliliğin adını koyabilirmisiniz..???? malülen ? yaşlılık ? erken emeklilik hangisi oluyor acaba ?...tşkler

Engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olacaksınız...

byfendi arkadaşım tavsiyem malulen yani iş göremez raporuyla emekliliği kesinlikle aklınızdan çıkarın kesinlikle....
56 gün için malulen emekli olunurmu büyük hata yaparsın resmi hiç bir işte çalışamazsın resmi çalışmadığın zaman hiç bir iş
verene cazip gelmezsin kısacası çalışma hayatın biter normal emekli olduğun da çalışma imkanın var yani işverene cazipsin yaşın 37
ne olur ne olmaz her zaman çalışabilme imkanını yakma
aslında şöyle bir fikrim iş yerine git bir rica et az maaş alacağını zarar edeceğini falan ... biraz ağla kardeşim 54 gün daha idare etmelerini söyle ne olur yani 2 ay daha idere ederler
tabi bu dediklerim yakında istirahat raporunun biteceğini yazmışsın ona göre konuşuyorum doktoruna söyle çalışabilir raporu vericekmi ona göre davran bence malululen emekliliğide kafandan çıkar ne yapıp ne edip normal emekli ol gelişmeleri bildirirsen sevinirim.

yada arkadaşım git sigortaya 40 ayı ödediğinde maaşın ne olur yada iki ay çalışıp emekli olursan maaşın ne olur onu öğren
çünkü emeklilik maaşın miktarı çok önemli yaşın genç yıllarca emekli maaşı alacaksın 30tl 40tl 50tl bile fark çok çok önemli
bence şöyle düşün olmadı, borç al veya bankadan kredi al primini bir şekilde öde nasılsa maaşın bağlandığında ödersin çünkü 40 ayın primini ödediğinde maaşın hemen bağlanır gelen maaşın bir kısmıyla kredi borcunu ödersin borç birgün elbet biter ama ömür boyu alabileceğin en yüksek maaşı alırsın bence de önemli olan bu

biribir arkadaşım öncelikle slm acil şifalar geçmiş olsun.. zaten benimde bu 54 günlük eksik prim günümü ödeyip 15 yıl 3600,den yani erken emeklilikten faydalanmak istiyorum.! malülen değil.. birde geçmişe dönük bu 40 aylık primi ödeyemiyorum diye biliyorum eğer geçmişe dönük ödeye biliniyorsa tabiki öderim keşke ödeye bilsem rakamsal anlamda ödeyeceğim tutar çok önemli değil ama ödeyemiyoruz diye biliyorum yine bu konu hakkında bilgilendirirsen sevinirim..

birde vergi indirimi için deftardarlığa dilekçemi verdim .. şimdi benim kafama takılan birşey var.?

1.. vergi indirimi 1,inci derece gelirse 15 yıl ve 3600 iş günümün olması gerekiyor erken emeklilik için doğrumu.??
2...eğer birinci derece değil,de 2.inci derece gelirse vergi indirimim bu şartlar,da kaç yıl ve kaç iş gününe tabiiyim,,??
3...genel özürlülük raporum % 94 tahmini maliye vergi indirimi için bu oranı 2.inci derece,ye kadar düşürebilir,mi..???
TEŞEKKÜRLER....

emeklilik şartlarını tam bilemiyorum ama %94 düşse, düşse ne kadar düşebilirki tahminim 3600 günle emekli olursun
bende yaklaşık 11 aydır kanser tedavisi görüyorum (kemoterapi) istirahat geliri alıyorum.bende hala firmamda çalışıyor gözüküyorum (inşallah bu illeti yenip işime devam edeceğim) neyse muhasebecimiz dedi her ay raporunu bana gönder işliyeyim ilerde raporlu günlerini ödeyebilirsin öyle bir hakkımız varmış
40 ayını kesinlikle ödeyebilirsin bence sen hiç düşünme git emeklilik başvurunu yap 40 ayı öde maaşın yüksek olur tabi ödeyebilecek durumdaysan ya da görevlilere bir sor 2 ödersem maaşım ne olur 40 ay ödersem ne olur sana tavsiyem bu
emeklilik işlemini biran önce başlat iyi günler

Bence 40 ayı ödemesine hiç gerek yok zaten o güne kadar yatmış ssk matrahı ona yeterde artar 40 ayın ödemesi emekli maaşını çok az etkiler diye düşünüyorum ama yinede karar sizin
2.derece vergi ind.hakkı da alsan emeklilik hesabın 15 yıl 3600 gün üzerinden hesaplanır..
Ben olsam 2 ay daha ssk primi yatırıp emekli olurum...
biribir;
40 ayın primini yatıracak ondan sonra 40 ayda kredi çekersen kredi ile uğraşacak hemen emekli maaşı almak varken neden borca giriyorsunuz ben yine söylüyorum 2 ay daha ssk primlerinizi ödedin şirketinize ondan sonra ver elini emeklilik..

arkadaşlar çok ama çok teşekkür ediyorum; ilgi ve alakanı,za k.i.b hoşçakalın.!!
gelişmeleri yazacağım buraya:!!!!!tekrar tşkler..

ilker bey tahmini rakkam..?? emekli olursam lütfen.??
20 / 04 /1989 ssk girişim
07 / 05 /1974 doğum tarihim
3604..prim günüm
prim günümün rakamsal olarak miktarı..81.974.tl
özürlü raporumun oranı % 94
çok teşekkürler..!!!!

BÜLENT BEY bu siteler,de hesaplıyayım dedim fakat benim pc,de problem var galiba hesaplıyamadım format,la ilgili bir sıkıntı var galiba bende buraya yazmak istedim zaten tahmini bir rakkam yazarsanız sevinirim ben hesap yapan siteler,de hesaplayamadım...sizin deyiminiz,le loto...tahmini gibi teşekkürler..!!

çok teşekkür ederim bülent bey uzun uğraşlar sonun,da hesaplayabildim siteden 890.tl
tabi bu net değil galiba yanılgı payı varmış diye biliyorum ama ilginize çok teşekkür,ler loto tahmini gibi demiştik ama 6 ,yı bulamadınız çok yakın bir tahmin 5 te kaldınız !!)))))):):) tekrar tşkler...

.slm BÜLENT BEY nasılsınız:! birşey daha sormak istiyorum bu olay çok ama çok kafama takılıyor..? raporu aldığım tarih 2009 1. ay

ben özürlü sağlık kurulu raporu,mu T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İST GÖZTEPE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİN,DEN ALDIM VE ORAN %94
özürlü sağlık kurulu raporu yazıyor almış olduğum raporun ön yüzün,de.
arka yüzün,dede özürlü sağlık kurulu raporunun sonucu:
AĞIR ÖZÜRLÜ:.....EVET
SÜREKLİ:.............EVET
RAPORUN GECERLİLİK SÜRESİ RAKAMLA VEYA YAZIY,LA BELİRTİNİZ DEMİŞ??? SÜREKLİ İBARESİ VAR
ÖZÜR DURUMUNA GÖRE TÜM VÜCUT FONKSİYON KAYBI ORAN % 94 YAZIYLA VE RAKAMLA
HEYET RAPORUM,DA 9 AYRI DOKTORUN İMZASI VAR
RAPORUN KULLANIM AMACINI EVET YADA HAYIR OLARAK BELİRTİNİZ YAZIYOR ORADAKİ SEÇENEKLER BOŞ GEÇİLMİŞ. AMA RAPORUN EN ALTINDA ÖTV İÇİN FAYDALANIR.OBSVSKK,DIR DİYE BİR YAZI VAR !!

ben bu raporumu vergi indirimi alabilmek için deftardarlığa verdim deftardarlığın istemiş olduğu evrak,larla beraber acaba doğru rapor,mu yoksa vergi indirimi için yeniden,mi devlet hastanesin,den rapor almam gerekiyor,du acaba bu raporum yani elim,de bulunan raporum benim her işimi görecekmi benden yeniden rapor isterlermi ????

çok teşekkürler....

birde deftarldarlık özellikle raporun aslına vermen gerekiyor dedi ve raporun aslını vermek zorun,da kaldım noter tasdikli fotokopisini kabul etmedi böyle bir zorunluluk varmı..!!!!! ötv indiriminden yararlanıp araç almıştım bu rapor,dan hemen sonra bu rapor sadece araç alırken ötv .den muaf olabilmek içinmiy,di acaba genel özürlülük raporu yazmıyor benim raporumda

bilgilendirirseniz çok sevinirim çok teşekkürler..!!!

göndermiş oldugunuz rapor farketmez vergi indirimi için yeterli fakat noterdekini ni ye kabuletmediler sacmalık

çok teşekkürler valla deftardarlığın neden böyle birşey yaptığını bende anlayamadım inşallah raporun başına bir iş gelmez kaybolmaz,da sonra rapor için sıkıntı yaşamıyalım neyse tekrar teşekkürler arkadaşım çok sağol,, ya çok makbüle geçti kafam rahatladı..

Kaybolsa bile elinizdeki noter tasdikli suret ile bütün işlemleri yapabilirsiniz..

selam ilker bey seni bulamıyorum ya cevap istedim senden.hizmet birleşmesi yaparsam yani 13 sene 5 ay bağkur ile ssk günüm var.1 buçuk sene sonra emekli olabilirmiyim.şu anda biliyorsun hizmetli olarak çalışıyorum işitme engelliyim.

çok teşekkürler ilker beyy herşey için iyiki varsınız.!!!

arkadaşlar slm şimdi vergi indirimini bekliyorum en,az 2 ay daha sürer dediler bu arada şirket kasım,ın 5.inde işten çıkaracaktı şirket,le konuştum kasım,ın 5.inde işten çıkarmayacak ve kasım,ın 5.inde istirhatım bitiyor,ya kasım,ın 6.. sında sigorta primini yatıracak 2 ay yani ocak ayının 6 sına kadar böylelikle günüm,de dolmuş olacak benim sormak istediğim kasım,ın 5 inde tekrar doktora gitsem 2 aylık rapor alsam tabi istirhat raporu olacak bu rapor sigorta primim ödenirken bu iki ayın maaşını sgk,dan alabilirmiyim yani bu güne kadar almış olduğum iş görememezlik maaşını 40 ay boyunca aldım ben bu maaşı ama o,zaman sigorta primim ödenmiyordu istirhatlı görünüyordum ama bu iki ay sigorta primim ödenirken alabilirmiyim bu iş görememezlik ödeneğini 2 aylık rapor alırsam hastaneden teşekkürler....!!!!

Üst Alt