Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

74 doğumluyum. 88 SSK girişim sayılır mı? Emeklilik şartlarım nelerdir?

üveysi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam
25.04.1974 Doğumluyum
İlk işe giriş tarihi: 10.03.1988 (1988'de 36 gün ödendi, 1992'ye kadar ödenmedi, bu tarihte tekrar ödenmeye başladı)
2971 günüm var
540 gün askerlik borçlanması ödendi
%55 vergi indirim raporum var
Ne zaman emekli olabilirim?

Not: İnternette "2003 de bir kanun çıktı ve 05.08.1991 den sonra işe girenler 3. kademe 3760 gün ödeyecekler" yazıyor. Ayrıca, işe giriş tarihi 18 yaşını doldurduğu anda başlar diyor, doğru mu? çünkü eğer öyleyse ben 1992 de işe başlamış kabul olunacağım. SSK kurumuna başvurdum "öyle bir şey yok" diyorlar. "3600 günü doldurduğun an emekli olabilirsin" dediler.

15 yıl hizmet ve 3600 prim gününüz olması durumunda emeklisiniz.Hizmetiniz tamam,89 gün daha prim ödemeniz durumunda erken emeklilikten yararlanabiliriniz.

Raman,
üveysi 14 yaşın da ssk lı olmuş sorun olmaz mı? ssk da 18 yaş şartı yok mu?

18 Yaş şartı var diye biliyorum o yüzden altı aydır bekliyorum yoksa 6 ay önce emeklilik işlemlerine başlayacaktım 17,5 yaşında sigortalı olmuştum.

Evet. haklısın.Gözümden kaçmış.Ancak 14 yaşında sigortalı olunmazki.Belli kariyerler dışında.Burda bir yanlışlık söz konusu.

Nette çok farklı bilgiler var. 15 yıl 3600 gün diyen de var, 16 yıl 3760 diyen de.
"kazanılmış haklar saklıdır" ifedesi de var.
SSK kurumundakiler de bilmiyorlar.
Her önüne gelen bir kanun koymuş, iş sarpa sarmış.
2008 de yeni değişikler de var.
neticede tam sonuca varamadım.
vesselam

Üveysi:1974 doğumlu olup,1988 tarihinde 14 yaşındamı sigortalı oldunuz?
sigortanızı nerde yaptırdınız?

Raman72
Çıraklık da başlayan sigorta da 18 yaş şartı varmı? Çıraklıktan itibaren sayılıyor mu?

10.03.1988 de bir fabrikada çalıştım ve 36 gün prim ödendi.
Evet 14 yaşında sigortalı oldum. SSK numaram o fabrikadan alındı.Halen o numarayı kullanıyorum.
SSK kurumu 18 yaş altı sigorta primlerini kabul ediyor. Zaten mecbur etmesi lazım, aksi halde 18 yaşından önce ödenen primlerin tutarlarını geri ödemek zorunda.
Gün olarak sorunum yok.
Benim cevap bulamadığım konu şu; 2003 yılında bir kanun çıkmış, kademelendirme yapmışlar. 05.08.1991 den önce işe başlayanlar her dereceden 15 yıl 3600 günde emekli oluyorlar.
2. derece 3680 gün, 3. derece 3760 gün diye kademelendirildi diye yazıyor.(ben de 3. kademe vergi indirim raporluyum)
İşe giriş tarihini 18 yaşında başlar diyorlar.
Fakat ben gittim SSK kurumuna sordum 15 yıl 3600 gün dediler. Netteki kanunu söyledim, adam şefine telefon etti varmı böyle bir şey diye, o da yok 15 yıl 3600 günde emekli olur, sene olarak hakketmiş, 3600 günü doldurduğu an emekli olur dedi.

1988 işe giriş tarihinden 18 yaşına girdğin tarih olan 1992 yılını işe başlama tarihin olarak kabul edilir.Kademeli erken emekliliğe göre 16 yıl ve 3760 gün gerekli.1992+16 = 2008 yılında sigortalılık süren dolmuş.3760 günü doldurduğun takdirde vergi indiriminde olduğuna göre rapor almadan emekli olursun.

SSK 14 yşındaki SSK'yı kısa vadeli sigorta için kabul ediliyor.Örnek sağlık için.Uzun vadeli sigortada ise 18 yaşından önceki sigorta kabul edilmiyor.Sigortanın başlangıç yaşı 18 olarak kabul edilir.

önce ki düzenleme de 18 yaş şartı yoktu sonradan çıktı yaş şartı kaç yaşında ssklı olursan ol 18 yaşında ssklı olmuş sayılırsın öncekiler sayılmaz illa 18 yaş olmuş olması lazım

Arkadaşlar 18 yaşın altındaki ödenen pirimler sadece emekli maaşına etki ediyor.

Arkadaşlar Selam

"Aylık/Gelir Ödenmektedir" yazısı 14 gün önce yazıldı ama halen bana da bir kağıt gelmedi. Normalde ne kadar süre sonra geliyor maaş kağıdı? Maaş bilgilerine de işlenmemiş. Gidip bir bakmayab gerek var mı acaba?

Vesselam

Bugünlerde maaşınızı alacağınıza dair yazı elinize ulaşacaktır.

Üst Alt