Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%78 raporu olan zihinsel engelli kişi vefat eden babasının maaşını alabilir mi?

karakuş

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ssklı babası 975.tl maaş alıyordu.baba vefat ettı,agır özürlü zihinsel oglu bunun yetım maasını ala bılırmı,alırsa hepsınımı alır 975 tl,nın.kendısı 2022 maaş almakta 3 aylık 907 tl.bu 2022 maasını iptal ettırırse,babasının yetım maasının hepsını alabılırmı.100/78,rapor oranı,bılgısı olan lütfen paylaşsın.babanın maasının hepsını yetım maası olarak alabılırmı.şimdiden tşk.

Eğer geride başka bir hak sahibi yoksa, çocuk, bağlanacak gelirin %50'sini alır.

Bu, 975 TL'nin yarısı anlamına gelmez. Bu hesaplamanın belli bir formülü var. Bence sigorta müdürlüğüne gidip bu hesabı yaptırsınlar ve yetim aylığı için başvursunlar.
1- 2022 aylığını büyük olasılıkla keserler.
a- Eğer alınacak yetim aylığı 2022 aylığından fazla ise, 2022 aylığının kesilmesi karişısında bir şey yapamazsınız
b- Eğer alınacak yetiğm aylığı 2022 aylığından az ise, o zaman bu karar karşısında sgk'yı dava edersiniz ve Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin emsal kararı uyarınca hem yetim aylığı alırken hem de 2022 aylığı almaya devam edersiniz.

Üst Alt