Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

79 doğumlu bayanın 2011 SSK girişi ve doğum borçlanmasıyla emeklilik şartları nedir?

buzluçay

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
29.02.1979 dogumlu bir bayan 19.07.2011 tarihinde sigorta girişi olursa vergi indirimi falan almadan normal şartlarda iki çocuk için dogum borçlanması yaparsa ne zaman emekli olur .birde arkadaşlar bu bayan iki çocuk için dogum borçlanması yaparsa çocukları sigorta giriş tarihinden önce dogum yaptıgı için sigorta girişi 19.07.2007 tarihine gelecegi için bu bayanın emeklilik işlemi eski yasaya göremi yoksa 01.10.2008 tarihinde yürürlüge giren sgk yasasına göremi yapılır bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim

19.07.2011 tarihinde sigorta girişi olduğu zaman doğum borçlanmasından yararlanamaz.doğum borçlanmasından yararlanmak için sigorta başlangının doğumdan önce olması gereklidir

5510 sayılı kanun çıktıktan sonra sigortalı olarak çalışma hayatına atılanlar gün ve prim süresinin tamamlanmasından sonra kurum tarafından hastaneye sevk edilecek %40 ve üzeri rapor alır ise engellilere tanınan haktan faydalanarak emekli olacak. Şu aşağıdaki tablodan ne zaman emekli olacağını bulabilirsiniz..
Bahse konu olan bayan doğum borçlanması yapamaz doğum borçlanması yapabilmesi için ssk girişi doğum/doğumlardan önce olması gerekli

2008_sonrasi.PNG

İlker hocam,
2008 den önce işe başlayanlar burda yazandan daha geç sürede emekli oluyor.
2008 den sonra emeklilik süreleri kısalmış?
Aksine uzaması lazım çok ilginç..

Dogan_Ist;

dogan kardeşim siz son çıkan düzenlemeden sanırım haberdar degilsiniz 12 agustos 2010 tarihinde yeni düzenleme yapılmış yoksa bu düzenleme dogru degilmi yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Doğum borçlanması emeklilik yaşını da düşürecek - Resul Kurt haberleri - Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri ---- Bu noktada haber var

ilker kardeşim bu bayan özürlü degil normal şartlarda nasıl emekli olur onu ögrenmeye çalışıyorum birde dogum borçlanması yapamaz demişsiniz ama benim araştırmama göre yasada 12 agustos 2010 tarihinde düzenleme yapılmış ve dogum yapmadan önce sigortalı olma ibaresi kaldırılmış acaba ben yanlışmı anladım bu linkten bi inceleme yapar saglıklı bir bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler bilgisi olan tüm arkadaşlardan yardım bekliyorum
Doğum borçlanması emeklilik yaşını da düşürecek - Resul Kurt haberleri - Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri ---- Bu noktada haber var

Sakatlık mevzuatı dığındaki mevzuatı hiç bilmiyorum. Bu kapsamdaki sorularınızı başka forumlara yazın bence.

Üst Alt