Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%79 raporum ve 490 gün primim var. Malulen emekli olabilir miyim?

atakan_abi

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar duyduğuma göre 1800 gün sigortalı olan %60 ve üzeri özürlüler malulen emekli olabiliyormuş. benim yüzde 79 raporum var. bu kanundan yararlanabilir miyim?
bide 490 prim günüm var .bunu özürlüye cevirebilir miyim?

İlk sigortalı oldugunuzda rapor oranıznız ney di?

ilk aldığım rapor %50 idi ama o zamanlar babamın çalıştığı yerden sigortalı göründüm fakat rapor falan wermemiştik

Evet malulen emekli olabilirsin sen 10 yıl ve 1800 gün şartını yerine getir kuruma müracatını yap...
Kurum derseki senin rahasızlıgın önceden de var .. ozaman o elindeki raporu kanıt olarak gösterirsin
şimdi ilk şart kriterleri yerine getirmek....

peki elinde rapor yoksa ve sadece sigortalı olmadan önce o rahatsızlığın mevcut olduğu sağlık karnesi reçetesi ile tesbbit edilirse ne olur?rahatsızlık değişken ve ilerleyen bir durumsa yani,mesala kalıcı engelliklerde pek değişmez.

Sigortalı olan kişi ilk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde sakatlığının olmadığını belgelemekle yükümlüdür.

Askerliğe elverişlidir raporu yeterli oluyormu hastalığın teşhisinin konmasına rağmen,elverişlidir raporu.

malulen emekl olabilirmiyim

arkadaşlar benim %79 raporum var ve spinoserebellar atksim var 435 gün primim var siteden maliyet cetvelini indirerek inceledim ce hastalımı buldum şimdi soruma gelince forumdan hatırladığım kadarıyla başkalarının desteğine ihtiyaç duyan hastalarda on yıl sigortalı olma şartı aranmıyormuş
peki ben bu şartlar altında emekli olabilir miyim

son bir hatırlatma ilk işe giriş tarihi 16 09 2004

Başkasının bakımına muhtaçlık söz konusuysa malulen emeklilik için 10 yıllık sigortalı olma şartı aranmaz, 1800 gün prim yatırmış olmak yeterli sayılır.

Üst Alt