Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 rapor ve 5670 gün primle hangi statüde emekli olabilirim?

çelik1

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
ilk sigortam bağkurdan
1988 den şu anda ssk lı olarak çalışıyorum
bağkur prim günlerimi de ssk ile birleştirdim, işkur ve vergi indirimi raporlarım %80 engelli. şu anda 5670 günüm var. aktif ssk lıyım. hangi statüde emekli olabilirim? erken emekli mi malul mu? normal mi?
bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. teşekkürler..

Defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmek şartıyla, dilediğiniz zaman SSK statüsüyle emekli olabilirsiniz.
Emekliliğiniz sıradan yaşlılık emekliliği olacak. Herkes gibi yani.. Sadece işgücü kaybından dolayı biraz erken emekli olmuş olacaksınız o kadar.

oturanboğa defterdarlık raporunu 2006 yılında aldım.1. derece vergiden muafım..emekliliğe muracat ettiğimde tekrar rapora gerek varmı?

slm arkadaşlar bende emekli olmak istiyorum emeklilik tahsiz talep formu dolduracağım formu inceledim ben şu anda ssk lı olarak çalışıyorum 1550 ssk günüm var daha önceden de 4200 bağkur günüm vardı ssk lı çalışmaya başlayınca bağkur günlerimi ssk ile birleştirdim %80 vergi muafiyeti raporum da var şimdi emekli olmak için tahsis talep formu aldım emeklilik türü hanesine ne yazmak gerekiyor malulen mi? yoksa yaşlılık emekliliği mi?ve forumdaki ssk ve bağkur hanelerine birleşik günleri ayrı ayrı mı yazmam gerekiyor aydınlatırsanız sevinirim..

Son olarak 3,5 yılı aşkın bir süredir ssk lı olduğunuzdan ( son 7 yılda ssk hizmetiniz bağkur'dan fazla olduğundan) ssk'dan emekli olacaksınız.
Form şart ise;
Forma malulen değil,yaşlılık emekliliği yazacaksınız.
ssk ve bağkur günlerini ait oldukları yerlere ayrı ayrı yaz,sorun olmaz.

Arkadaşım form doldurmana bile gerek yok git direk bağlı bulunduğun sgk ihtiyarlığa işyerinden çıkış kağıdın ile birlikte birde kimlik fotokopinle emekli olmak istiyorum de yeterli 2 aya kadar kesinlikle maaşında bağlanır (Ankara için 30 gün)

bilgileriniz için teşekkürler iş yerimden çıkış kağıdıyla muracat edeceğim sonucu paylaşırım..

Üst Alt