Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporum var. İsteğe bağlı prim ödesem ne zaman emekli olurum?

mhlali

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

benim de size bi sorum olucak: ben 2022 maaşı alıyorum 4 yıldır fakat kestirip istege baglı sigorta yaptırmak istiyorum. cünkü maddiyat acısından tedavi gördügüm hastanede gerekli. benim merak ettigim, ilerde bende erken emekli olabilir miyim?
%80 raporum var. 25 yaşındayım. yani bende diyer engelliler gibi 3600 günü doldurunca emekli maaşı alabilir miyim?
beni bu konuda bilgilendirirseniz cok sevinirim..

Daha çnce hiç sigortalı olup prim yatırdın mı? İlk tarih önemli?

daha önce hiç sigorta yaptırmadım hiç kaydım yok.

15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekliliği hak edeceksin.

şimdi benim ne yapmam gerekiyor nerden başlayabilirim istege baglı sigorta yaptırsam maaşım otomatikmen kesilirmi maaş yüzünden bi sıkıntı yaşarmıyım ilerde sorun olurmu neler gerekiyor?

Sigortalı olduğunda 2022 maaşını kestirmekle yükümlüsün (bkz).

Emeklilik için şimdiden yapman gereken bir şey yok. Tek yapman gereken şey sigorta müdürlüğüne gidip isteğe bağlı prim ödemek. Süre ve prim günü dolduğunda emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksın.

Üst Alt