Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%80 raporum ve 281 prim günüm var. En kısa zamanda nasıl emekli olabilirim?

seaman83

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
281 gün sigorta primim yattı, yüzde seksen ağır psikiyatrik engelli iş göremezlik raporlarım var; ailem engelli evde bakım aylığı alıyor ve 2022 maaşıma da başvurdum; öğrenciyim, babadan yetim maaşı almıyorum ssk başlangıcım 2007, en kısa zamanda ve herhangi bir şekilde emekli olabilir miyim, başvurayım mı sgk ya ne yapayım,

acil cevaplar lütfen dostlar, saygılar..

Sigortalı çalışan olursan, rapor oranına göre:
%80 ve üzeri raporla 1. dereceden vergi indirimi hak edersen: 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün primle emekli olursun.

Bağkur statüsünde prim yatırırsan, %60 ve üzeri rapor alabileceğini varsayarak söylüyorum, o zaman 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün primle emekli olabilirsin.

Ama unutma, prim yatırmaya başladığında 2022 maaşın kesilir. Evde bakım hizmeti de, eğer çalışan statüsünde sigorta yatırırsan ve asgari ücretten sigortalı görünürsen, hanede kişi başına düşen gelir 348 TL'yi geçer görünürse, kesilir.

emeklilğim

SAYIN BÜLENT AĞBİCİĞİM nasılsınız inşallah çok iyisinizdir, soruma özellikle sizden cevap yardım bekliyorum;
adım haydar türk yüzde 80 ağır zihinsel engelli sağlık kurulu raporum var,
13. 10. 1984 doğumluyum
ilk ssk başlangıcım 2007 yılında ama; 2003-2006 yılları arasında askeri okulda okudum ve emekli sandığına primlerim yattı yani müstafi(istifa eden) memurluğum var..
şu anda 10 aydır, meb de özürlü hizmetliyim çalışıyorum 657 ye emekli sandığına tabi..
malülen yani 1800 prim gününe tabi olarak emekli olabilmek için NE YAPMALIYIM, EMEKLİLİĞİME DAHA NE KADAR VAR VE YAKLAŞIK NE KADAR EMEKİ MAAŞI BAĞLANIR, TAZMİNAT ALMAK HAKKIM VAR MI?

Haydarcım, 2003 yılında sigorta başlangıcı var ve o tarihten sonra %80 rapor alacak düzeyde rahatsızlığıın ortaya çıkmışsa, evet, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsin.

Ama askeri okullardaki sigortalılığa dair hiç bir bilgim olmadığından, tam prim mi yatırılıyordu, sigorta başlangıcı olarak işlev görür mü, hiç bilmiyorum. Sigorta müdürlüğüne gidip bu konuya açıklık getirebilirsin.

Ayrıca, ben kamuda çalıştığını bilmediğimden yukarıdaki bilgileri vermiştim. Kamuda çalıştığına ve %60 üzeri rapor alabildiğine göre, emeklilik şartın şu şekildedir (5510/28): "en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır. "

Üst Alt