Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

81 doğumluyum, %96 raporum ve 1816 prim günüm var. Emekli olabilir miyim?

zafer_1981tr

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
selam ben manisadan zafer 1981 doğumluyum akülü tekerlekli sandalye ile hareket edebiliyorum.%96 raporum var 1816 günüm var şuan işi bıraktım çalışamadığım için ben malulen emekli olabilirmiyim

Zafer,

1- 18 yaşını tamamladıktan sonra TAM primle ilk sigortalı olduğun tarih nedir?
2- O tarihte rapor derecen kaçtı?

doğum tarihim 13.05.1981.
ilk işe giriş tarihim 15.06.2006.
ilk özürlü raporum %50
2007de çıkardığım rapor %80
2011de çıkardığım rapor %96

Zafer,
Malulen emekli olmak için 10 yıl 1800 gün ve ` rapor şartı vardır.Siz prim ve ` rapor oranını tamamlamışsınız tek sıkıntımız 10 yıllık süre alacak olduğunuz raporda bakıma muhtaçlık olur ise o zaman süre şartına takılmadan emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsin..

NOT: Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma hâli var ise malulen emeklilikte süre şartı aranmaz.

Değerli İlker arkadaşım.
kurum beni üniversiteye sevk etçek ama sgk da çalışan başka bir bayan sen doğuştan engellisin işte sakatlanmamışsın yada sonradan olmamışsın dedi tamam bende kabul ediyorum doğuştan engelliyim ama tekerlekli sandalye ile işe gidip gelemiyorum iş yerinde bir başkasının yardımı olmadan tuvalet ihtiyacımı karşılayamıyorum 4 saatten fazla oturamıyorum kuyruk kemiğimdede rahatsızlık var işide bıraktım artık zorlandığım için

ilk raporunuz %50 ile işe başlamışsınız ve ilerleyen yıllarda hastalığınız ilerlemiş ve malulen emeklilik hakkı doğmuş size kurumdaki memur sizin malulen emekli olup olamayacagınıza karar veremez sevk işlemlerini yaptır ve raporunu çıkar.Ssk kıllık yapar ise o zaman elinizdeki eski rapor lar ile birlikte yargıya müracaat edersiniz ve yüzde 100 kazanır ve malulen emekli olursunuz...

sayın oturan boğa benim % 98 raporum var 1816 günüm var malulen emeklilik için başvurdum doğuştan engelli olduğum için kabul edilmedi.önceki raporum % 80 di şimdi % 98 oldu bu durumda ne yapmam gerek dava açmayı düşünüyorum sizce açmalımıyım.aslında ilk raporum %50ydi ama o raporu kaybettim bulamıyorum

İlk sigortalı olunduğunda %60 ve üzerinde işgücü kaybı bulunanlar malulen emekli olamaz.

Üst Alt