Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%81 raporum ve 800 prim günüm var. Ne zaman emekli olurum?

yaman8

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
800 gün primim var
ssk girişim 2002
ilk işe girişte rahatsızlığım yoktu, 2004ten 2009 yılın akadar psikolojik tedavi gördüm.
şuan 12/12/2009 tarihli %81 çalışamaz raporum var. artık çalışamaz haldeyim.
nasıl emekli olurum? acaba 1800 gün üzerinden mi yoksa 900 gün üzerinden mi tabii tutulurum bilmiyorum.

ne olur bu konuda bana yardımcı olur musunuz?

saygılar

maluliyet cetveline göre malul durumda olup olmadığınıza önce bakın eğer malül iseniz 506 sayılı kanunun 53. maddesi hükümlerince 1800 gün ve 5 yıl sigortalılık süresi gerekir.

Maalesef artık 900 günle emeklilik mümkün değil.
Başkasıın bakımına muhtaçlık düzeyinde rapor verilirse, 1800 gün prpimle malulen emekli olabilirsiniz. Yok, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılır ama bakıma muhtaçlık düzeyinde sayılmazsanız, o zaman (gün/ay/2002 +) 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartı ile malulen emekli olabilirsiniz.

Emeklilik zamanınız geldiğinde kuruma müracaat edeceksiniz, sizi hastaneye sevk edecekler, orada maluliyetinizi tespit ettirdiğinizde emekli edileceksiniz...

bülent bey ben bugün ssk ya başvurdum.ancak bana 3600gün prim ve 15 yıl sigortalılık süresi istediler.müdürlerine gittim raporumu gösterdim.oda beni başından savdı.çalışacak durumda olsak zaten oraya gitmezdik.daha sonra başka bir memura danıştım ve oda bana 1800 günü tamamla gerisi hallolur dedi.şimdi ( allahım yarabbim) ben hangisine inanayım? ordan oraya sepetliyorlar ne yapmam lazım?

yaman8, hiç kafan karışmasın, yukarıda yazdığım şey doğrudur. Aksini söyleyen ya yanlış bildiğinden ya da işgüzarlığından hatalı bilgi veriyordur. Ciddiye alma.

2022 maaşı alan malulen emekli olmasına engelmidir

malulen emekli olmama 18 ay kaldı...
ayrıca bu durumda isteğe bağlı sigorta primi ödeyebilir miyim?

Aman, yukarıda yazdığım ayrıntı gözden kaçmasın: Ancak başkasının bakımına ihtiyaç duyacak derecede malul olan kişiler 10 yıl sigortalılık süresi şartı olmaksızın 1800 gün prim yatırdıklarında malulen emekli olabilirler.
Sağlık raporuyla başkasının bakımına muhtaçlık belgelenemiyorsa, 10 yıl sigortalılık süresini beklemeniz gerek.

Ve, isteğe bağlı yatırmayın. Zira isteğe bağlı demek Bağkur'lu olmak demek. Bağkur'un emekli maaşları SSK'ya göre düşük. SSK'dan emekli olmaya bakın...

bülent bey 18 ay sonra malulen emekli olacağım.isteğe bağlı olarak bağkurdan ödeme yaptığımda yani 18 ay değilde 15 ay ödeyip kalan 3 ayımı sigortalı olarak göstersem yani sigortaya geçiş yapsam son 3 ay sigortadan emekli olamazmıyım?

yaman8;

malesef olamazsınız ssk dan olmak isterseniz 1260 iş gününü doldurmanız gerekmektedir. isteğe bağlı priminizi şu sıralar 2,3 katı yüksek yatırırsanız maaşınızda artış olabilir.

ayrıca 800 prim yatırdığınızı yazmışınız, bu durumda 18 ay sonra emekli olamaz gibi gözüküyor.

bilginize

ancıl;

550 gün askerliği belirtmemiştm o yüzden kafanız karışmış olabilir

1800 prim günüm var. Emekli olunca ne kadar maaş alırım?

1800 günle emekli olduğumda acaba nekadar maaş alırım?bilgisi olan paylaşsın lütfen

Üst Alt