Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

% 84 raporumla yaptığım malulen emeklilik başvurum reddedildi. Ne yapabilirim?

BERKKK25

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba iyi günler ben kifoz ameliyatı oldum ve ameliyat sonrası tberkuluz tedavisi görüyorum saglık kurulundan %87 rapor aldım bunu istanbul sgk malulluk bölümüne verdim ve beni tekrar heyete yönlendirdi tekrar heyete girdim bana dediler 20 gün sonra unkapanından takip et 25 gün sonra evime bir yazı geldi çalısam gücünüzün % 60 ı geçmemiştir bu nedenle mallulluk basvurunuz red edildilmiştir diye peki suan en yapmam gerek vergi indiriminden baş vura bilirmiyim ? tşklr

bi kaç yerede sordum bana vergi dairesine gidin dediler vergi indirimde basvura bulunu dediler ne yapmam gerek çalısamıyorumda :(yardımcı olurmuusnuz

Malulen emeklilikle vergi indiriminin hiç bir ilgisi bulunmuyor...

Şunları yazar mısnız buraya:

Emekli olacağınız statü (ssk-bağkur-emekli sandığı)
Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?

merhabalar bende bir arkadaşıma malülen emeklilik için başvuru yaptım.istanbuldan kabul edilmedi.paranoid şizofreni tedavisi görüyor 4 senedir.bulunduğumuz ilin devlet hastanesinden % 80 verdiler raporları istanbul şişliye gönderildi,oradan gelen yazıda edirne tıp fakültesine sevk edildi,heyete girdi,tekrar istanbula fakülteden aldığı rapor gitti.geçen hafta gelen yazıda malülen emekliliği kabul edimedi.arkadaşımın çalışma şansı hiç yok,evden çıkamıyor.kullandığı ilaçlardan dolayı bütün günü uyuyarak geçiyor.ailesin maddi durumu iyi değil.sayın editör.bana nasıl itiraz edeceğimi anlatırsanız,bu arkadaşa yardımcı olacağım.şimdiden teşekkür ederim...

Red kararına karşılık yukarıda aktardığım yargı kararına dayanarak dava edecekler sgk'yı. %60 ve üzeri rapor alabilirse, malulen emekli olacak.

emekli olabilecegim statu ssk
dogum tarihim 1982
ilk sigortalı oldugum tarih 01/09/1996

ŞAyet malulen emekli olamazsanız, %80 ve üzeri raporla defterdarlıktan elde edeceğiniz 1. derece sakatlık indirimine istinaden 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Malulen emeklilk süreci sonrasında değerlendirirsiniz bu şıkkı.

Emeklilik için sigorta başlangıcı, 18 yaşını tamamladıktan sonra TAM (yani staj olmayan) primle sigortalı olunan ilk tarihtir. Eğer 18 yaşından önceki sigortalılığınız staj değil TAM primli ise, o zaman sigorta başlangıcınız 18 yaşını tamamladığınız gün olarak kabul edilir.

benimde aynı tür sorunum var %84 raporum vardı sgk na verdim tekrar heyete gönderdiler girdim heyete 20 gün sonra bir kagıt geldi su tarihli su sayılı saglık kurulu raporunuzda % 60 geçmedigi belirlenmiş bu yüzden maluliyetiz red edilmiştir . suan hangi yolu izlemme gerek?

peki elimde suan % 84 raporun fotokopisi var aslı sgk munda onal gitsem kabul olurmu?

Oral bey, yukarıda yazdığım şekilde dava süreci başlatmaktan başka bir yol yok. Malulen emekliliği ancak %60 ve üzeri rapora karşılık hukuki süreç sonunda elde edebilirsiniz.

ŞAyet malulen emekli olamazsanız, %80 ve üzeri raporla defterdarlıktan elde edeceğiniz 1. derece sakatlık indirimine istinaden 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Malulen emeklilk süreci sonrasında değerlendirirsiniz bu şıkkı.

sgk na itiraz ettim

merhaba iyi günler

ben kifoz ameliyatı oldum ve ameliyat sonrası tberkuluz tedavisi görüyorum. saglık kurulundan %87 rapor aldım. bunu istanbul sgk malulluk bölümüne verdim ve beni tekrar heyete yönlendirdi.
tekrar heyete girdim. bana dediler 20 gün sonra unkapanından takip et 25 gün sonra evime bir yazı geldi çalısam gücünüzün % 60 ı geçmemiştir bu nedenle mallulluk basvurunuz red edildilmiştir diye.
gtttim itiraz dilekçesi yazdım raporlarımın tekrar incelenmesi ve maduriyetimi giderilmesi diye. dediler
cvp 3ay sonra gelir kurula gitcek sonuç ne olur

Her sorduğunuzda verilecek cevaplar değişmiyor :)

İtirazınız reddedilirse, yukarıda aktardığım yargıtay içtihatına dayanarak o red kararına karşı dava açıp, "kanuna göre %60 üzeri raporum olduğu için beni malulen etmek zorunda sgk" diyeceksiniz...

Üst Alt