Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%85 raporu olan behçet hastası 1800 prim günü borcunu öderse emekli olabilir mi?

türk

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
GÖRME ENGELLİ BİR ARKADAŞIM İÇİN YAZIYORUM ödenmemiş 1800 gün bağkur borcum var ay sonuna kadar ödesem behçet hastalığından dolayı 2009 yılı %85 görme engelili raporu var emekli maaşı alabilir mi ayıca iş görmezlik maaşı da alabilirmi lütfen acil cevaplarsanız
çok sevinirim iyi günler dilerim

İlk sigortalı olduğu tarih nedir? Doğum tarihi nedir?

Görmeden dolayı %85 raporu mu var? Yani, bu arkadaşınızın iki gözü de kör mü? Behçet hastalığı'nın yol açtığı başka bir sakatlık/hastalık var mı?

Behçet hastası olan arkadaşım adına

Arkadaşımın doğum tarihi 09.01.1964
bağkur başlangıç tarihi 28.01.1987

behçet hastalığının yanı sıra psikolojik tedavi görmüş 1800 gün prim borcunu yatırırsa 2009 yılında behçet hastalığından tespit edilen hastane raporu % 85 görme engelli olup raporda hastalığın sürekli olduğu yazmaktadır yeni raporu bilemeyeceğim prim yatırıldığı takdir de emekli olabilir mi?
Veya iş görmezlik maaşı da bağlanabilir mi?

Kişinin görme engelli olması bilgisayarının olmayışı ancak benim vasıtamla iletişim kuracağından yardımlarınızı bekliyorum iyi günler alakanıza teşekkür ederim cevabınızı acilen bekliyorum

1800 gün olan prim borcunu ödeyim bagkur a borcun ödenmesinin 1 gün sonrası malulen emekli olmak için müracaat edecek ve yetkili hastaneye sevk edilerek yaniden rapor alacak alacak olduğu rapor %60 ve üzeri olur ise malulen emekli olacak..
Bağ-kur da iş görmezlik gelir diye bir kavram yoktur.Yani iş görmezlik geliri alamaz..

Tabii, bağkurdan emekli olabilmek için kişinin kuruma hiç bir borcu bulunmamalı.

Üst Alt