Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

85 sigorta girişi, 2900 gün primi ve ağır engeli olan kişi ne zaman emekli olabilir?

biri

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
ya abimiz var emelilik şartları nedir
1950 doğum
1985 ssk giriş
2900 prim
aama bu abimiz ağır engelli

engeli şöyle belden aşağı iki ayağı da tamamen felçli. tekerlekli sandalyeye bağımlı
bence malulen emekli edilecek durumda kendisine de bunu söyledim iki çocuğu var çalışamıyor hem yaş hem de fiziki durum artık çalışmayacak durumda

bir hayırsever son 2 senedir isteğe bağlı primini ödemiş 11 aydır da ödenmiyor
bir de prim ödendiği için 2022 maaşını da kestiler ne olacak hali bilmiyorum
ben de ona emeklilik için uğraş dedim
ne dersiniz sizce emekli olabilir mi

ne olur yardımcı olun
şimdi emeklilik için başvurdu hastaneden rapor almaya uğraşıyor
gereken raporu alabilir mi sizce

İlk sigortalı olduğunda sakat mıydı, yoksa sonradan mı sakatlandı?

selam oturanboğa ilgin için teşekkürler
evet bu abi işe girerkende engelliydi ama işe girerken %55 falanmış ama şimdi daha da ilerlemiş durumunu yazmıştım ayrıca isteğe bağlı prim ödenmesi ki bir senedir ödenmemiş olmasına rağmen 2022 maaşı kesilmesi normal mi
şu an o primi ödeyecek geliride yok yaşı 60 çalışması zor ve ya kim çalıştırır ki
gencecik insanlar iş bulamıyor ama inanın bir çocuğu var onun yardımı olmadan hayatını sürdür mesi imkansız acaba emekli olmasının bir yolu yokmu
teşekkürler.

Selamlar.
''%55 falanmış'' gibi tahmine dayalı bilgilerle sağlıklı sonuca ulaşamayız,çünkü o oran zaten sınıra çok yakın.
İlk önce sigortalı olduğu tarihte engelinin malul derecenin altında olduğunu isbatlaması gerekiyor. Kurum bu isbat yükümlülüğünü sigortalıya yüklemiş durumda.
Sigorta girişi çok eski ve girerken engelli olduğundan ve malul derecenin altında olduğunu isbat da neredeyse imkansıza yakın olduğundan vergi indirimi ile erken emekli olunabilir.
Hiçbiri olmasa dahi abimiz primlerini 3600 e tamamladığı takdirde yaş haddinden emekli olacak yaşa ulaşmış zaten.

Üst Alt