Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

86 doğumluyum. 2001 sigorta girişim ve %48 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

xman6019

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
1
07 .06 . 1986 doğumluyum ve 24 yıldır dizüstü protez kullanıyorum
yüzde 48 ile 3. dereceden ankaradan onaylı vergi indirimim var
ssk giriş tarihim 14.09.2001

acaba hangi şartlarda emekli olabilrim

yardımlarınız için teşekkür ederim

19 yıl 4240 güne tabisiniz.
Ancak bu 19 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz tarih itibarıyla başlar. (öncesinde ödenmiş tam priminiz varsa)

yani sigorta başlangıcım 2001 görünüyor dediğim gibi tam olmasa görünmez sistemde değil mi peki kaç yılında emekli olmuş oluyorum suanda 2000 güne yakın ssk prim ödemişliğim var

Emeklilik başvurumu hangi SGK'ya ve hangi evraklarla yapmalıyım?

Merhaba yüzde 48 oranlı sürekli raporum var vergi indirimi aldım 2015 yılında ve prim şartını tamamladım hizmet şartı içinde bir kaç ayım kaldı 07 06 1986 doğumluyum ve 14.09.2001 sigorta başlangıç tarihim 19 yıl 4240 güne Tabiyim emeklilik başvurusunu bağlı olduğum sgk müdürlüğüne mi yapacağım ve rapor ya da vergi indirimi yazısını ya da başka herhangi bir evrak goturmelimiyim gerekenler nedir yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler

Merhaba , öncelikle geçmiş olsun ,bağlı olduğun sgk ya vergi indirim yazınla gidiyorsun , yazını teslim ediyorsun sana bir dilekçe veriyolar orada onu dolduruyorsun orada ve işin bitiyor fakat bunları yapacağın gün eğer çalışıyorsansa iş yerinde emeklilik sebebiyle çıkış alman lazım öncelikle , eğer boştaysan sıkıntı yok

Vergi indirim belgenizin olduğunu ve vergi indiriminden emeklilik formu dolduruyorsunuz sgk vergi indiriminizin kurumlar arası onayini aldiktan sonra emeklilik islemlerine başlayacak

Peki vergi indirimi yazım önceki işyerimde almıştım şimdi çalıştığım kurumdan bir evrak vs alacakmiyim çalışıyorum şu anda önceki isyerime gelen yazım yeterli mi

Emeklilik başvurusu için çalışıyorsun madem mevcut işyerinin bağlı olduğu SGK müdürlüğüne vergi indirim yazın ve engelli raporun ile gidip emekli olur yazısı alıp işyerine veriyorsun onlarda seni emeklilik çıkış kodu ile işten çıkarıyorlar. Sonra tekrar vergi indirimin ve sağlık raporun ile gittiğin SGk ya gidip emeklilik başvurusu yapıyorsun hepsi bu kadar.

2 defa gideceğim yani sgk ya ilk başta peki rapor 2015 tarihinde alındı vergi indirimi de aynı zamanda yeniden rapor vs istemezler değil mi sürekli ibaresi mevcut ama kafam karıştı şimdi bazı arkadaşlar rapor vs gerek yok sadece vergi indirimi ile gitmeniz yeterli diyorlar ama tam olarak ne yapacağımı bilemiyorum

Şubat ayında emekli olur yazısı aldım süreç bahsettiğim gibi ilerliyor.
2015 tarihli rapora SGK emekli olur yazısı verir ise sıkıntı yok ama yeniden rapor isteyebilir mi? Olabilir de.
Bence sen işyerinin bağlı olduğu SGK ya git emekli olur yazısı iste, verirlerse de o yazı süresiz yani ne zaman istersen o zaman işyerine verirsin. Böylece de kafa karışıklığın gitmiş olur. Ben istanbulda yaşıyorum 30 dakikada verdiler emekli olur yazısını. Raporum 2022 tarihli.

Engelli emeklilik başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?

Engelli emeklilik şartları ile emekliliğe hak kazanan kişilerden istenen başvuru belgeleri şu şekildedir;

• T.C. kimlik belgesi
  • Engelli sağlık raporu
  • Engelli vergi indirimi belgesi (Ekim 2008 öncesi 4A’lı kişiler)

Vergi indirimi ile emeklilik süreci hakkında

Merhaba arkadaşlar

Bugün itibariyle 19 yıl ve 4240 gün şartlarına tabiydim ve doldurdum 3 derece vergi indirimi ile bağlı bulundugum sgk ya gittim emeklilik şartlarımin tamamladigima dair belge ve varide no yazan ufak bir belge verdiler isyerime getirdim bu evraklara istinaden bugün cikisim yapılacak
dilekçe de yazdım emeklilik şartlarını yerine getirdiğim için işten ayrılmak için sgk daki müdür doldurmuş oldugum tahsil formu ve vergi indirimimin kopyasını alarak isyerinden ne zaman çıkış alacagimi sordu. ben de bugün diyerek beyanda bulundum
birdaha sgk ya gelmem gerekiyor mu dedim hayır dedi

acaba bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek ve ben süreci bana verdikleri küçük evraktaki numara ile nereden takip edeceğim yardımlarınız için teşekkür ederim

xman6019

Şimdiden hayırlı olsun. Temmuz maaşını alırsınız. turkiye.gov.tr sitesinden emeklilik sürecini takip edebilirsiniz.

Ortalama asgari ücretin 2 katından fazla prim yatmamışsa emekli maaşınız tabandan olur, o takla bu takla derken 7500 tl dip emekli maaşı bağlanır.

Başka birseye gerek yok değil mi Bülent hocam yani benden rapor vs talep etmediler sadece vergi indirim evragimin kopyasını aldılar sizden de Allah razı olsun sürekli bilgilerimizi eksiklik ve noksanlarimiz konusunda hiç üşenmeden yardımcı oldunuz dilerim bütün emeklilik bekleyen arkadaşlarıma da nasip olur hersey gönlünüzce olsun

xman6019

Elde edilmiş vergi indirim hakkı size emekliliği sağladı. Yeniden bir rapor istenmeyecek.

Ama DİKKAT! Her ne amaçla olursa olsun alınacak bir engelli raporunda oran düşük olursa emeklilik için kontrol muayenesi tetiklenebilir ve maaş riske girer. Aman, hiç bir suretle engelli raporu almayın.

Anladm Bülent hocam yeni engellilik tespiti hastalık listesine baktığımda inceledim 2019 da çıkan yönetmelikte dizüstü kalcaya yakin ampute oranı aynı yuzde 48 otv için bir rapor almayi düşünüyorum ayrıca e devlet de hangi hizmet adı altında takip edebilirim emeklilik sürecimi yardımınız için tekrar teşekkürler

Emeklilik süreci ortalama kaç gun

Merhaba ben yaklaşık 75 gün önce emeklilik işlemlerimi başlattım kucukcekmece sgk dan 3. Derece vergi indirimi ile en son 21.07.2023 de gelen evrak dosyasına kaldırılmışdiye belirtiliyor sgk dys den baktığımda bu kadar uzun sürmesi normal mi 170 de aradım dys den bakıyor kanımca aynı şeyleri söylüyor acaba eyt yoğunluğu hala devam mı ediyor ya da olumsuz bir durum mevcut

Hocam sgk dys den bakıyorum hala gelen evrak dosyasına kaldırıldı yazıyor 3 ay olmak üzere neredeyse ne yapacağımı bilemiyorum nasil hareket etmeliyim

Vergi indirimi ile emeklilik

Merhaba ben 09.06.2023 tarihinde elimdeki suresiz vergi indirimi ile emekliliğe başvurdum 3 aydır gelen evrak dosyasına kaldırıldi seçeneği görünüyordu sgk dys den baktığımda şu anda vergi indirimi hakkında diye giden evrak kayıtlı bilgisi görünüyor acaba şu anda ne durumda emeklilik basvurum 3 ay oldu hala baglanmadi bu kadar uzun sürmesi doğal mi

xman6019

Kesinlike normal bir durum değil. Sgk şubesine giderek son durumu öğrenebilirsin. Dys felan takip etme boşuna. 👍👍

xman6019 emeklilik işleminin uzun sürmesi EYT ile emekli olanların dosya yoğunluğundan ola bilir.Toplu şekilde emekli maaşını alırsın sende kaybın olmaz.Normwkde 1 ay icinde sonuclanır doğru.

Emekli maasim baglanmadi lütfen yardım

Merhaba arkadaşlar ben 3. Derce vergi indirimi ile birlikte 09.06.2023 tarihinde emeklilik dilekcemi verdim kucukcekmece sgk ya ve isyerinden ayrıldım sgk dys takipden varide no ile baktığımda şu anda vergi indirimi giden evrak kayıtlı yazıyor açıklamada en son 11.09.2023 tarihinde bizzat kucukcekmece sgk ya gittim bagcilar sgk ya göndermişler oraya da gittim 300 kişi vardı önümde memur dosyanın onlarda olduğunu söyledi ama bir tarih vs de söylemiyorlar bu eyt yoğunluğu bitmedi mi daha yaklaşım 4 ay olmak üzere hala maaş baglanmadi yapabileceğim başka bir şey yada başvuracağım bir yer varmi acaba evragim vs mi eksik gerçi öyle.olsa söylerlerdi galiba çünkü vergi indirimi kopyasını aldılar benden zaten lakin bu kadar uzun sürmesine anlam veremiyorum şaşırdım kaldım herhangi bir gelirim de yok çalışamıyorum şu anda

xman6019

4 ay çok uzun. Bazı müdürlüklerde böyle birikmeler oluyor. Bağcılar da bunlardan biri demek ki...

Hocam ben kucukcekmece sgk ya vermiştim neden oraya gönderdiler anlamadım oraya bağlıydım yani 1 haftaya tam 4 ay doluyor bu nasıl iştir yani eksik evragim mi var diye şüphelendim lakin sadece vergi indirimi kopyasını aldılar kucukcekmecede başka da birsey istemediler vergi indirimi hakkinda giden evrak kayıtlı diye açıklama yazmışlar dys dedorunen o ellerinde ki evrak varken neyin teyitidini alacaklar ki yani kanunen yapabileceğim birsey varmi avans vs alabilirmiyim böyle bir imkan sağlarlar mi

git rica et engelli olduğunu söyle öne alsınlar

Emekli maasim görünmüyor

Merhaba yaklaşık 4 ay önce 3. Derece vergi indirimi ile emeklilik başvurusunda bulunmuştum dys den baktığımda hala vergi indirimi hakkinda yazıyordu son işlem lakin e devletten 4a emeklilik ten sorguladım 01.07.2023 aylık başlangıcı görünüyor ama herhangi bir meblağ görünmüyor biriken vs tahsis numaramı sonu 8 acaba nasil öğrenebilirim formda banka seçmiştim yanliz mobil de de göremedim herhangi bir meblağ girişi yardımınız için teşekkür ederim

Emekli maaşı ne zaman yatar

Merhaba öncelikle emekli maasim bağlanmış tahsis numaramı sonu 8 01.07.2023 tarihinde bağlanmış gorunuyor bu ayın yani 17.10.2023 tarihinde toplu ödeme aldım 27750 lira acaba maasim ayın kaçında yatar ve ekim maasi alacabilecekmiyim toplu ödeme dışında

xman6019

Öncelike Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah.
Tahsis Numarasının Son Rakamı Ödemenin Yapılacağı Gün (Her Ayın)
9 17
7 18
5 19
3 20
1 21
8 22
6 23
4 24
2 25
0 26 günü hesaplara yatmaktadır.
Sizlerin 22 ekimde almış olduğunuz maaş kasım ayı emekli maaşıdır. Edevlet üzerinde 4A emekli aylık bilgileri bölümünde kök net maaşınız net emekli maaşınız dahil tüm bilgileri görebilirsiniz..

Üst Alt