Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

88 SSK başlangıcım, 5490 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

nuran_70

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1972 dogumluyum.1988 işe başlangıcım toplam 5490 işgünüm var.5 yaşında sag gözümü kaybettim protez kullanıyorum. Yeni yönetmelige göre tekrar rapor alıp hakkımı aramak istiyorum.Ssk dan emekli olabilirim ve şu anda çalışmıyorum.Sgk ya müracatımda beni hastaneye sevk etmeleri için çalışıyor olmam ve vergi indirimi alarak emeklilige müracat etmem gerektigini söylediler.5510-25.madde veya 28. gibi duyumlarım var.ERKEN EMEKLİLİK Mİ ÖZÜRLÜLÜKTEN Mİ NE YAPMALIYIM?

- İlk SSK'lı oluş tarihinizde 18 yaşından küçük olduğunuz için SSK başlangıç tarihiniz 1990 olarak geçerlidir.

Ancak zaten 05.08.1991 tarihinden önce emekli olanlar hangi dereceden vergi indirimi alırsa alsın emeklilik şartları
15 yıl 3600 gün'dür.

Yani şuan hem yıl olarak hemde prim günü olarak emekliliğinizi doldurmuşsunuz.

- Yapmanız gereken 10 ilâ 15 gün gibi bir süreyle çalışır görünüp vergi indirimine başvurmak olmalıdır.

Çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız..
sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız
hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Daha sonra da emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

- Tek gözden sakatlık oranı cetveli'ne göre 2 veriliyor. Ancak başka rahatsızlıklarınız varsa, eklenebilir ve oran artabilir.

Üst Alt