Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

88 SSK girişim. 1991 Memurluğa geçtim. 3. dereceden vergi indirimi ile emekliliğim..?

maravuz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1964 doğumluyum 1988 yılında ssk lı olarak işe girdim 1991 yılında memurlığa geçtim 2010 yılında %40 rapor alarak vergi indirimi alıyorum şimdi müracat etsem emekli olabilirmiyim vereceginiz cvplar için tşkler

-%40 raporunuz varsa ve de vergi indiriminde yararlanıyorsanız 15 yıl 3600 günü tamamlayarak emekli olabilirsiniz

1 Ekim 2008'den önce düz statüde memur olmuş fakat ilk memur olduğu tarihten sonra %40 ve üzerinde işgücü kaybı oluşmuş,5510/Geçici Madde 4'e tabidir ve emeklilik talebinde bulunacakları tarihte kurumun sevki ile hastaneden %40 ve üzeri rapor almaları koşuluyla:
% 60 ve üzeri ise en az 5400,
% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün
hizmet süresi ile emekliliği hak ederler.
Yapmanız gereken kurumunuza emekli olmak için müracaatta bulunmak ve yetkili hastaneye sevk edilerek % 40 ilâ % 49 arası rapor alarak erken emekli olmak.

İlker'İn yazdığı, memur olduktan sonra sakatlananlar içindir. Memurluktan önce %40 ve üzeri sakatlığınız var idiyse ve bunu raporla belgeleyebiliyorsanız, o zaman 5400 gün hizmet süresi ile emekli olaiblirsiniz...

emeklilik

bülent bey ben memur olduktan sonra sakatlandım rapor tarihim 02.11.2010 vergi indirimide bu tarih hizmet yılım 24 yıl 6 ay yaş 47 normalde 49 yaşında olacağım vergi indiriminin faydası olurmu şimdi müracaat etsem.selamlar.

Vergi imndiriminin emekliliğinizle bir ilgisi olmayacak. Yukarıda İlker'İn yazdığı şartlarda emekli olacaksınız: "% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün hizmet süresi ile emekliliği hak ederler."

Yani, bugün hemen emekli olabilirsiniz... Kurumunuza bunun için (5510/Geçici Madde 4'e göre erken Yaşlılık emeklilğinden yararlanmak içinn) başvuru yapacaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. %40 ve üzeri rapor aldığınızda, emekli olacaksınız.

Üst Alt