Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%9 ortopedik raporla ÖTV'siz araç alabilir miyim?

serdal.karaduman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,%51 engelli raporum var ,bunun %9 u ortopedik,kalanı üroloji.bu şekilde ötv indirimli araç alabilir miyim?

Ortopedik engelin tertibatlı araç kullanmanı zorunlu kılıyorsa evet

Merhaba Ortapetik 0/0 56 raporla B sınıfı ehliyet ve sağ ayak sağlam ehliyet de bulunan kodlar 10_02 sol alt köşede de102 ve 78 yani araş dirdigimda otomatik vites kodu buna göre tertibat siz araç alabilirmiyim şuna istinadan soruyorum 100/90 altinda engelli tertibatlı zorunda diye duydum okudum

Bu konuda tam olarak net bilgi nedir acaba? Ötv indirimi için engelli raporunda ne yazmalı? Ehliyet de hangi kod olmalı ? Hangi kod olmazsa verilmez ? Bunlarla ilgili net bir bilgi var mı ?

2019 da yayınlanan resmi gazeteye göre 2019 öncesi raporlarda tertibatlı araç kullanabilir ibaresi raporda yzılı olması şart değil,el ayak uzuv kayıpları net yazılı olmalıdır.2019 sonrası raporlarda tertibatlı araç kullanabilri açıklması olması gerekli,ortopedide yüzdelik oranın önemi yok.ben 2013 raporumla sağ ayak 5 cm kısalık ile 30 yıllık ehliyetimi komisyona girip kodlattırdım ehlietimi değişitrip aracımı 27 ağustosta teslim aldım.sol dan gaz pedalı tertibatı takıldı

Yani sol ayağı kısa sakat veya ampude olmuş ortebedi engelli 10-02. Ve78. Otomatik vites kullanır kod yaziyorsa ehliyet de Tertibat takdirmadan Otomatik vites araç alabiliyormu

Engelli raporunuzda "Sadece hareket ettirici aksamlarda özel tertibat gereklidir." ibaresi var ise alabilirsiniz

Üst Alt