Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 altı engel oranı ile ehliyeti olmayan engelllilerin araç alması...?

SGB

Aktif Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
2
Merhabalar%56engelli raporum var fakat ehliyetim yok, raporuna sürücü olamaz ibaresi yazıldı, ÖTV siz araç alabilecek miyim bu konuyla ilgili yeni bi yaşa var mı..?

@SGB,

Kendinizin araç kullanamayacağı durumda ancak %90 ve üzeri oranlı raporunuz olursa ÖTV indirimli araç alabilirsiniz ve aracı da yalnızca yakınlarınız kullanabilir.

Mesela benim de ehliyetim iptal oldu ve %88 raporum var; maalesef ÖTV indirimli araç alamıyorum.

Ortopedik engelli kişilerde engel oranı şartı yok yüzde 10 bile otvsiz araç alır .el kol bacak rahatsızlığı olanlar engelli b sınıfı kodlu ehliyet ile araç alabilir

@mehmet-41,

Ehliyetim yok işte sorun orda :))
Raporuna ehliyet alamaz diye yazdılar.

@SGB,

ÖTV indirimli araç alabilmeniz için %90 ve üzeri rapor şart. Yukarıda da dediğim gibi; bu durumda da aracı yalnızca yakınlarınız kullanabilir.

@Abdullh0,
Normal araç kullanmaya engel bir ortopedik engel var ise kol bacak el gibi bir engel var ise alınır önemli olan engelli ehliyeti var olması ve kısıtlama kodlarının olmasi

sürücü olamaz raporu verildiyse şahsınıza ait ehliyet alamazsınız ancak ortopedik bir durumunuz varsa ÖTV indirimli araç için ayrıca rapor çıkartıyorlar uygun görülür ise onunla araç özel tertibatlı araç alabilirsiniz ancak @Furkan_81 dediği gibi siz süremezsiniz ancak 1.derece yakınlarınız kullanabilir.

@16Caner16,

yazdığı nızı yeni gördüm. evet, fiziksel engel raporum var, araç için nasıl rapor çıkarabilirim. aracı babam kullanacak zaten amacım, MTV siz araç almak.

@SGB,

%56'lık bir oranla araç almam mümkün değil ya raporu yenilet ehliyet alamaz ibaresini kaldırttırabiliyorsam ve rahatsızlık durumunu bilmediğim için ortopedik ise mümkün olma ihtimali yüksek

Üst Alt