Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 gün istirahat verildi ama bir türlü muafiyet verilmiyor..?

doganeren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle mukemmel bi paylasım sitesi kurdugunuz için tesekkur ederim...

Sıkıntım birçok arkadasımın yasadıgı sıkıntı gibi size kısaca sıkıntımdan bahsetmek istiyorum.
Psikolojik sıkıntılarımdan dolayı askeri hastaneye ssevk edilip burada 10 gunden fazla musade altında kaldım taburccu olurken smk 1 ay hava degişimi verdiler bitimiyle birlikte istanbul gata dan birliğine katılması mevcut tedavisinin devamı yazıordu.

Katıldıgım gun tekrar kıta anket formuyla beni ask. Hast. Sevk ettiler ve varmamla 2 ay smk hava değişimi verdiler yani toplamda 90 gunden fazla hava degişimi ve 10-11 gun hastane yatısım var komutanlarımız hiçbir şekilde askerlik yapamaz yazmadıgı için surekli hava değişimi veriyorlar iyice bunaldım en son 4 ilaç verildi sabah-ogle-aksam-gece kullanıyorum.

Bu işin sonu ne olucak komutanlarım sırf benimle ugrasmak için yazmıyorlar gercekleri.
2. Sorum muayene maksadı : Hava değişimi altı aya kadar ( altı ay dahil ) bu ne demek ?
3. Sorum bu kadar muayene surecinin askerliğimden ne kadarı sayılacak ?

Saygılarımla ...

doganeren

Askerlik Kanunu'nun 78. maddesine göre 30 günlük kısım askerlikten sayılıyor ama fazlası askerliği uzatıyor:

Madde 78 – (Değişik: 4/4/1929 - 1413/6 md.)
(Değişik birinci fıkra: 11/2/2014 - 6519/5 md.) Erbaş ve erlere verilen hava değişimi ve istirahat sürelerinin toplam otuz güne kadar (dâhil) olan kısmı muvazzaf askerlik hizmetlerinden sayılır.
Muvazzaf hizmetlerini bitirmiş oldukları halde görülen lüzum üzerine terhisleri geciktirilmiş olanlara yedek ve cezalı erbaş ve erden tebdilhavaya gidenlerin ve izin alanların tebdilhava ve izin müddetleri, ne kadar olursa olsun tamamiyle hizmet ve cezalarından sayılır.

Yani, muafiytet alamazsan, askerlik uzayacak maalesef...

Not: Eskiden bu süre 90 günmüş. Ama 2014'te 30 güne düşürülmüş.

Üst Alt