Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 olan raporumla hangi şartlarda emekli olabilirim?

fasaya

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba benim kafam cok karışık. gözlerimdeki rahatsızlıktan dolayı vergi indiriminden yararlanıp emekli olabilmek için 2005 yılında vergi dairesine başvurdum, vergi dairesi beni hastaneye sevk etti, hastane yapılan tetkikler neticesinde %59 oranında rapor vererek raporu Ankara'ya gönderdi. raporum Ankara'dan 1. derece sakat ve %90 oran ile geldi.
bu durumda ben hangi şartlarda ve hangi sakatlık derecesine göre emekli olacağım?

evet gerçekten süper.bende oranlı istedim yeni yönetmeliğe göre yüzde on dediler.ama ben bilimyorum emeklilik de negibi faydası oluyor ki ben emekliliği düşünmüyorum sanırım ondan.

1.derece sakatlıktan faydalanacaksınız.15 yıl hizmet ve 3600 prim günü ile erken emeklilikten yararlanabilirsiniz.

Raman arkadaşın dedigi gibi 15 yıl hizmet ve 3600 prim gerekecek yaşlılıktan emekli olmak için

arkadaşlar bilgilerinize teşekkür ederim.

emeklilik

Benim rahatsızlığım gözlerimde keratakonüs. doğuştan gelen ve zamanla ilerleyen bir göz hastalığı
sigorta girişim 1995. o zamanlar görme kaybım olmasına rağmen 1998 tarihinde askerliğimi yaptım. Ancak gözlerimdeki görme kaybı zamanla cok fazla artmasıyla 2005 yılında sakat raporu alıp 1.derece vergi indiriminden faydalanmaya başladım .
Emekliliğimde sorun yaşar mıyım?
ne zaman emekli olurum?

İlk sigortalı olduğunu 1995 tarihinde 18 yaşını tamamlamış mıydınız? Öyleyse, askerliğinizi de yapmış olduğunuza göre, sonradan sakatlanmış/hastaşanmış sayılırsınız ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek derecede işgücü kaybınız da varsa, en az1800 gün priminiz varsa, hemen malulen emeklilik talebinde bulunabilirsiniz.

Yok, malulen emekli olamıyorsanız bir nedenle, o zaman (ilk sigortalı olduğunuz tarih +) 15 yıl sigortalıolık süresi ve 3600 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Not: Askerlik borçlanması yapıp priminizi tamamlayabilir ve/veya sigortalılık başlangıcınızı erkene çekebilirsiniz.

emeklilik

ben 15 Nisan 1995 SSK girişim var 1998 yılında askerliğimi yaptım gözlerimdeki rahatsızlığımın ilerlemesinden (keratakonüs) dolayı 2005 yılında 1, derece vergi indirimi alarak calışmaya devam ettim ssk 4300 prim günüm var askerlığımı yapmış olmam emekliliğimde sorun olurmu nezaman emekli olurum

Askerliği yapmış olmanızın emekliliğinizle hiç bir ilgisi yok.
1. dereceden vergi indirim hakkınız olduğuna göre, (15 Nisan 1995 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle emekli olabileceksiniz.
Prim günleriniz tamam, 16 Nisan 2010 tarihinde sakatlık indiriminden yararlandığınızı beyan edip erken emeklilikten yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

emeklilik işlemleri

arkadaşlar merhaba

ben 30.07.2010 tarihinde emeklilik müracaatımı yaptım

bilgisi olan arkadaşlar emeklilik işlemlerinin ne kadar sürdüğü ve emekli maaşının ne kadar sürede bağlandığı konusunda bilgi verir misiniz

emekli maaşım henüz bağlanmadı

ben 25 gün önce 1. derece vergi indirimi ile birlikte emeklilik başvurusu yaptım ancak henüz emekli maaşım bağlanmadı
emekli maaşları kac günde bağlanıyor.bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verebilirmi.

Acele etme sonuçta paran 01.08.2010 tarihten itibaren birikmeye başladı.Darısı bizim başımıza;)

Fasaya kardeş, senden 1 gün önce muracat ettim, ama isteğe balım vardı onuda dahil ettim, sürekli maaş bağlandımı hesabından sorgularsan her an görebilirsin, inşallah bende görebelirim.

Üst Alt