Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%90 raporla alınan aracı araç sahibi de kullanabilir mi?

devran29

Aktif Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar %90 raporda ağır engelli şartmı arac almak icin birde rapor sahibi araci kullanabilirmi

ÖTV indirimli araç alabilmek için 1- %90 altı ortopedik engelli olmak 2- %90 ve üzeri engelli olmak 1. si ortopedik engelli durumunda araç tertibatli olur ve rapor sahibi mutlaka ehliyet sahibi olmalıdır ,TSE ve ruhsata işletmek şartıyla 1. derece yakınları araci kullanabilir. 2- %90 üzeri engelli durumuda ise ehliyet şart değil rapor sahibi için ,tertibat gerekmiyor ve 1. derece yakınları kullanabilir

Saolun demek istedigim %90 rapor sahibi ehliyeti varsa kendiside kullanabilir bazilari agir engelli sarti olmasi gerek diyor

Saolun. Rapor sahibi kullabilirmi ehliyeti varsa agir engelli degilse

@AHMET FATİH ERYILMAZ, Saolun. Rapor sahibi kullabilirmi ehliyeti varsa agir engelli degilse

@BnymnYldz, Saolun demek istedigim %90 rapor sahibi ehliyeti varsa kendiside kullanabilir bazilari agir engelli sarti olmasi gerek diyor

@devran29, O bazıları öyle der böyle der şöyle der diyebilir.

Ehliyeti varsa araç kullanabilir.

@BnymnYldz, eyvallah kardesim. Benim raporum var başka hastaliklarimda var şu an tekrardan basvurup onlardan da ekleme yapicam tabi %90 bulurmu bilmiyorum ama baska hastaliklarim şükür araç sürmeme engel degil olursa kismet arac alicam kendim sürmedikten sonra almanin bir manasi yok o yüzden sordum.

@devran29,

%91 raporum var. Ağır engelli değilim. Aracımı kullanabiliyorum. Ayrıca ruhsatta 3. Kişiler kullamaz diye bir ibare yok. Ayrıca isimde yazmıyor o sebeple eniştem bile kullanıyor. Uzun yol yaptı, araçta ben yoktum. Polisler sıkıntı çıkartmadı. Evrakların ve sigortanın eksik olmaması yeterli. İnsanların söylediklerine kulak asma.

Üst Alt