Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 SGK girişim, 5105 prim günüm ve %50 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

Özlem1976

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba
ben 1976 doğumluyum sigorta girişim 20,07,1990 pirim günüm 5105 ben son olarak 18,10,2009 tarihine kadar normal sigortalı olarak bir işyerinde çalışıyordum rahatsızlığım nedeniyle on yıldır çalıştığım işten ayrılmak zorunda kaldım.daha sonra cmt hastası olduğumu hastane raporlarıyla öğrendim.bende şahsi başvuruda bulunarak hastaneden yüzde kırk rapor aldım.vergi indiriminden faydalanmak için bir işyerine başladım evraklarım ankaraya gitti geldi ve tekrar dört bölü bir A maddesine göre kurula girmemi istediler ve sonuç yüzde yirmi sekiz
hem moralim bozuldu (rahatsızlığımdan dolayı)hem işten çıkartıldım.aradan geçen beş ay sonra bir arkadaşın tavsiyesiyle il sağlık müdürlüne itiraz ettim ildeki hastaneden tekrar yüzde kırkaltı rapor aldım.oranlar farklı diye hakem hastaneye sevk ettiler oradanda yüzde elli rapor aldım.
şimdi bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım acaba bir işyerine giriş yapmadan emeklilik başvurusu yapabilirmiyim

şimdiden herkese teşekkürler

% 50'lik raporunuz vergi dairesinde onandı mı? 3. dereceden sakatlık indirimi alabildiniz mi?

sakatlık indiriminden faydalananların emeklilik için hangi evraklar gerekli

merhaba

ben vergi dairesinden vergi indiriminden faydalanabilir diye yazımı aldım fakat şuan çalışmıyorum emeklilik için başvuracağım ne gibi evraklar gereklidir.

İlker'e ek olarak, 18 yaşından önceki sigortalılığınız TAM primli idiyse, emeklilik hesabında sigorta başlangı. tarihiniz 18 yaşını tamamladığınız gün olarak temel alınır. Eğer 18 yaşından önceki sigortalılığınız TAM primli değil, staj idiyse, bu durumda sigorta başlangıcınız TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarihtir.

2008_oncesi.PNG

Üst Alt