Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 sigorta girişim ve %42 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

djtuncay07

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim 1993 ten raporum var %42
ama sigorta girişim 1990
bu güne kadar raporumu hiç kullanamadım. 1750 gün sigorta prim ödemem war. emeklilik için ne yapabilirim hangi evraklar lazım ve nerden başlamam gerekiyor

bana yardımcı olurmusunuz

Elinizdeki raporun bir değeri yok. Çalışırken defterdarlığa başvurup vergi indirim hakkı elde etmeniz gerek: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

%40 ve üzeri raporla 3. dereceden vergi indirim hakkı elde edersen,z ve 1990'daki sigortalılık başlangıcında 18 yaşını tamamlamış idiyseniz, primlerini 3600'e tamamlandığında emekli olma hakkına sahip olacaksınız.

sigorta girişim 1990. 14 yaşındaydım o zaman

teşekkür ederim

18 yaşından önceki sigortalılıklar sigortalılık başlangıcı sayılmaz. Eğer 14 yaşındaki prim tam prim olarak yatırılmışsa o zaman, sigorta başlangıcın 18 yaşını tamamladığın gün olarak kayda geçer.
Buna göre, 06/08/2003 (dahil) tarihi itibarı ile sigortalılık süren 6 yıldan fazla 9 yıldan az idiyse; (sigorta başlangıç tarihin +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün primle emekli olabilirsin.

bülent abi 3600 gün mü yoksa 4080 gün mü bu çok karıştı bende 99 sigortaliyim raporumu ona göre çıkarticam çünkü şuan ki raporum iş için indirilmiş durumda aslı %76 ona göre bi cevap verirmisin abi ?

2. dereceden sakatlık indirimi varsa 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün
3. dereceden sakatlık indirimi varsa 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 gün

1990dan başlangıcın olsa ozaman %40 olsa 3600 yeterliidi şimdi birincdereceden engelli olmanlazım 3600 pirim 15 sene için

Vergi indirimi almadan emekli olabilir miyim?

Arkadaşlar ben 1993 senesi %42 raporluyum wergi indirimine başvurmadım şu an bir şirkette özürlü kadrosunda çalışıyorum 3600 günle vergi indirimi almadan emekli olma hakkım var mı? ssk prim gün sayım 2065 vergi indirimi için başvurduğumda alamaz isem aynı raporu veya indirimi o zaman ne yapmalıyım teşekkürler..

%42 raporun varsa muhakkak vergiindirimi için başvurman lazım aksi taktirde normal vatandaşla aynı şartlarda emekli olursunuz başka altarnatifyok

Üst Alt