Biliyorsunuz madem ki..
O zaman niye soruyorsunuz ki..
Her hangi bir kazada ruhsatta yazılan isimlerin dışında araç kullanımında kasko sigorta masraflarınızı ödemez
Hocam,
1-Ruhsatta Engelliden başkası kullanamaz ibaresi var ise.. Evet.. Haklı olabilirsiniz..
***2-
Montaj Uygunluk Raporu
'nu ALIP, RUHSATA İŞLETİR İSEN, KASKO'n VE SİGORTA 'nda her hangi bir kaza olayı vukuu bulduğunda sorun çıkartamayacaktır..
Bunun la ilgili defalarca aynı şeyi yazdım.. Ya arkadaşlar neden zorluyorsunuz bazı şeyleri..
%90 üzeri ise, benim anladığım, 1 ve 3 derece yakınına kadar ve ilave olarak, çalışanı ibaresi var.. Gidersin notere, kimin kullanacağına %90 engelli kişi karara verir..
O'nu da 6.madde son paragrafa göre söylüyorum..
ÖRNEK;*****
T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Resmi Web Sitesine Hoşgeldiniz.
www.aile.gov.tr
Soru 6: Engelli adına alınan araçlar kimler tarafından kullanılabilir?
Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 53. maddesi, 3. fıkrası uyarınca; özel tertibatı olmayıp, engellilik derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından ÖTV muaf olarak bizzat ithal edilen araçların; araç sahibi engelli kişinin eşi, kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunludur.
&&&&&&&&&&&&& Engellilik derecesi %90 ve üzeri olan kişiler adına ÖTV’den muaf olarak ^^yurt içinden alınan ve özel tertibatı bulunmayan^^ araçların araç sahibi dışında birisi tarafından kullanılması konusunda mevzuatta herhangi bir kısıtlayıcı hüküm bulunmamaktadır. &&&&&&&&&&&&&&&& biz de ne yapıyoruz,
ithal edilen araçta ki yolu izliyoruz.. yani... ^^^^^^...................engellilik derecesi % 90 ve üzeri olan malul ve engelliler tarafından ÖTV muaf olarak bizzat ithal edilen araçların; araç sahibi engelli kişinin eşi, kanuni mümessili ile üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanılması zorunludur.^^^^
Yine şunu diyor gibi geliyor bana.. Ama vergi dairesi..
..
Kanun koyucu, kanun koyar iken boşluk bırkakır..Ama bunu bilerek ya da bilmeyerek yapar.. Biz de burada bırakılan boşluğu, ****2 ve ÖRNEK;***** te belirttiğimiz şekilde kullanacağız..