Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

90 yaşında Anneme bakıyorum. Evde bakım aylığı bağlanabilir mi?

Batuhan Aktaş

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2 dizinde platin var tansiyon hastası ve altına kaçırıyor hasta bezi raporu var ben çalışmıyorum hiç bir gelirim yok fakat daire ve arsam var birde annem almanyadan emekli bu durumda evde bakım maaşı alabilirmiyim

alamazsin
emekli maasiniz var
basin izi sokacak eviniz var
bu turkiye emeklisi olmadigindan alamanyanin emekli maasi size yetiyordur:)

Annemin ikametgahı başka il de ama benim yanımda yaşıyor bu durumu değiştirirmi

Batuhan Aktaş
ebm için bakıcı ve hasta aynı evde ikamet edecek ya da haftanın 7 günü günlük en az 8 saat hasta ile olacak
evi hastaya yakın olacak.annenızın emeklı olması evin olması değil ebm baglanmaya tam bağımlı rapor ve gelir krıterı önemlı @GRAHAM BELL in bağlanamz demsı 2 kişisiniz ve almanyadakı emeklı maaşları yüksek gelire takılırsınız dıye deyiktir. bugun itibariyle 2 kişi oldugunuz için evinize giren gelrin 7333 tlyı geçmemesi gerekıo geçiosa alamazsınız.ayrıca bırak aynı evı başka ilde oldugnuz için ebm bağlamazlar.burda ebm hastaya değil bakana verılıo adı üzerınde bakıcı bakım parası.başka ilde olup bakmadan para vermezler.

Arkadaş bir soru sormuş yargılama yoluna gitmişsiniz Almanya dan emekli olmuş zenginmiş alamazmış kimi ilgilendirir istediği kadar maaşı olsun zengin olsun bir kriter var kişi başı sınır 3660 TL raporu tam bağımlı olacak aynı ikamet te oturacak bu bilgiyi vermek bu kadar zormu

bilgeadam

farklı bişi mi demişim.kaldıkı diğer arkadaşlarda dolaylı olarak alabilmen zor deyikler

Kardeşlerim annemin ikametgah adresi başka ilde fakat bakıma ihtiyacı olduğu için ben bakıyorum yürüyemiyor altına kaçırıyor tansiyon hastası şeker hastası alsheimer başladı almanyadan emekli rahmetli babamın maaşı anneme bağlandı benim daire ve arsam var ama bunların bana maddi olarak bir getirisi yok çalışamıyorum acaba alabilirmiyim bakım maaşı diye merak ettim verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim

Batuhan Aktaş engelli raporu tam bağımlı ise şu an gelir sınırı kişi başı 3666 geçmiyorsa bu ocakta asgari ücret yeniden belirleneceği için artacaktır ikamet kahıda annenizin yanına alırsanız sıkıntı olmaz ev yada arsa gelir getirmediği yada kişi başı sınırı geçmediği için sıkıntı olmaz

Evde bakım için emekliliğe bakmaz sadece raporunda ağır engelli işareti olması lazım

czyrk

hayır sadece rapor yetmıo @bilgeadamın dediği gelir sınırını geçmıcek.yoksa rapor olsada ebm alamaz.ve farklı il olduğu için de olmaz .annesının adresini alması gerek

hic almanya emekliye 7333 gibi accuk maas veririmi
bir euro 20 lira torkise cevirirsen

GRAHAM BELL Kişinin Gelirine neden kafayı taktın kişilerin evde bakım maaşı almak için neler yapıldığı biliniyor eğer evde çalışan fazla varsa gelir artıyorsa ikamet gahı başka yere kaydırılıyor eğer fazla ise evi akrabalarla dolduruluyor çözüm bulur merak etme

tckimlik numarası ile başvurunuz bulunamadı

E devlet te evde bakım maaşını sorguladığım da çıkan ekranda (kayıt getirilmedi sorgulanan tckimlik numarası ile başvurunuz bulunamadı) yazıyor neden acaba

Üç aydır böyle yazıyor nerdeyse maaş gününden bir iki gün önce düzeliyor geneli böyle

Üst Alt