Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

%91 raporum var, malulen emekli olabilir miyim?

murat_3854

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
S.a, ben ankaradan murat. müsküler distrofi hastalıgı var bende. malülen emekli olabilmek için 2 senedir uğraşıyorum. ama henüz olamadım.
Ilk sigorta başlangıcım: 1997
sigortalı oldugum gün sayısı: 3000
özürlülük raporum: %91
2009.un 2.ayında aldım.halen çalışıyorum ve sigortam devam ediyor. başvuru yapılıncamı yoksa malülen emekli oldun yazısı gelince mi sigortadan çıkışımız yapılacak? kaç ayda sonuçlanır? ne kadar maaş bağlanır?

Tşk ediyorum şimdiden

1997 yılında ilk kez sigortalı olduğunuzda %60'ın altında bir işgücü kaybınızın olduğunu belgeleyebiliyor musunuz? Malulen emekli olabilmenin en can alıcı kriteri, ilk sigortalı olunduğunda maluliyet derecesinde işgücü kaybının olmamasıdır.
Eğer bu şartlar varsa, davayı kazanırsınız ve malulen emekli olursunuz.

selm murat, malülen emekli olmak için 5 sene hizmet ve 1800 pirim olması gerekir,buna göre hesabını yaparsınız,

yazdığınız cevap,eski yasaya göreydi.Yeni yasaya göre bakıma muhtaç engelliler dışında,10 yıl hizmet ve 1800 gün gerekli.

1996 yılında b sınıfı ehliyetim var.1997 yılında ilk askerlik yoklamasına gittigimde askerliğe elverişlidir raporumda var.1997 11.ayda sigorta başlangıcı yapıldı .1998 4.ayda haslalık başladı ve rapor aldım.ama kimseyi inandıramıyorum .

1997 yılında özürlü degildim.askerlik muayenesinde askere elverişlidir raporu var askere gidecegim 1 ay önce hastalık başladı ve gata dan askerlige elverişli degildir raporu verdiler.yani haslalıktan önce saglamdım ve sigortam vardı.

O zaman malulen emekliliğinizi engelleyemezler...

abi güzel söylüyorsunda ben 20 yaşıma kadar sağlamdım.özürlü degildim.
ilk 1996 yılında ehliyet aldım B sınıfı sonra 1997 yılında ilk askerlik yoklamasına gittigimdede askerlige elverişlidir raporu verdiler.
çalıştıgım şirkette askere gitmeden önce sigorta başlangıcını yaptılar 1997 11.ayda
1998 de askere 2 tertip olarak gidecektim.ama 4.ayda rahatsızlandım.ankara hacettepe hastanesinde müsküler distrofi tanısı kondu(kaserimesi) GATA hastanesine sevk ettiler oradada askerlige elverisli degildir raporu verdiler. sonuçta askere gidemedim.ama sigortalı olarak yaklaşık 8 senelik sigortam var.yani 3000 gün
% 63 rapor istediler gönderdikleri hastane % 80 rapor verdi. ama kabul etmediler malülen emeklilik için red kararı geldi.itiraz ettim yeni tarihli resimli heyet kurulu raporu istediler 2009 da 2.ayda %91 rapor aldım ama yine kabul etmiyorlar.ne yapmam gerekiyor.

Neyi kabul etmiyorlar anlamadım? Sen konuyu mahkemeye taşıdın mı?

abi 1 kez daha yeni 1 dilekçeyle yeni tarihli raporla son kez daha müracat edecegim.
olmadıgı anda mahkemeye verecegim ama mahkeme ne kadar sürer bilmiyoum.

abi sanırsam emekli etmemelerinin sebebi 1997 yılında sigorta başlangıcım var 11.ayda
ama özürlülük raporum 1998 yılının 4.ayında arada 5 ay oldugu için sigorta başlangıcı ve rapor tarihinin daha önceden özürlüymüşüm gibi ve sigortayı başlattıktan sonra sakat raporunu alıp 5 sene sigortalı olup emekli olmak istedigimi düşünüyorlardır .sanırım bu olabilirmi sizce?

Ankarada malülen emekli olmama yardımcı olacak tavsiye edebileceginiz 1 avukat yada yetkili birisi varmı tanıdıgınız.bu işlerle ilgilenen

Selam ben murat ankaradan
1996 yılında b sınıfı sürücü belgesi aldım.
1997 senesinde sigorta girişim var.ve sakat degildim.
1997 yılında askerlik yoklamasında askerlige elverişlidir raporum var.
1998 yılının 5.ayındada sakatlık raporum var.askere gidecegim zaman hastalık çıktı.ve askere gidemedim.
şuanda sigortalı çalışıyorum ve 3.048 gün oldu.
2009 yılında % 91 raporum var.
Malülen emeklilik için başvurdum ve red kararı geldi.
Gittim ssk ya sordum.malülen emeklilik için ne gerekiyor diye
1-hastalıgın sigortadan sonra başlaması gerekiyor dediler.tamam dedim raporlar tutuyor.
2- 1.800 iş günü sigortan olacak dediler. 3048 günüm oldu.
3- % 63 rapor istediler % 91 rapor aldım.dedikleri hastaneden
hepsini verdim emekli olmak için red kararı geldi.itiraz ettim tekrar red kararı geldi.yazıyı okuyanlardan bana yardımcı olacak fikirler vermesini istiyorum.teşekürler.şimdiden :)

Üst Alt