Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

91 sigorta girişi, %73 rapor ve 4670 primim var. Ne zaman emekli olurum?

ankilozan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Bülent Bey, ben 1975 doğumluyum. Eylül 1991 de ssk girişim yapıldı. 3950 gün sigortalı, 540 gün askerlik borçlanması ve 180 gün de isteğe bağlı toplam 4670 gün prim yatırdım. Ankillozan Spondilit ve Bipolar hastasıyım. Hastaneden 2011 Ocak ayında %73 rapor aldım, bir ay önce de vergi inidimi için başvurdum cevap bekliyorum. Benim durumumda emeklilik olabiliyor muyum, olabiliyorsam erken emeklilik mi malülen emeklilik kapsamında mı olur? Bunların arasıdaki fark nedir?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim, saygılar...

İlk işe giriş tarihinizde 18 yaşından küçük olduğunuz için ssk girişiniz 19 yaşından gün aldığınız 1993 tarihi olacaktır.Vergi ind.hakkınız gelir gelmez emekli olmak için ssk ya müracaat edebilirsiniz..
Vergi ind. için müracaat ettiğiniz için emekliliğiniz Erken emeklilik olarak yapılır..

Öncelikle teşekkürler...

Erken emeklilik ile malulen emeklilik arasındaki farkı bilmiyorum, aydınlatabilir misiniz? bir de maaş konusunu biliyor musunuz tahminen en düşük ne kadar alabilirim?

(Bu arada sigorta günlerim 93 yılından itibaren hesaplamıştım.)

kardes toplam kazancın nedir örnek vereyim benım gunum 4.690 kazanc sa 71 Bin tl gecen ay emekli oldum baglanan maas 660 tl ek ödeme 26tl dır bunula kıyasla

toplam kazancım sgk nın sitesinde 107 bin görünüyor, bunun hesaplaması nasıl yapılıyor biliyor musunuz?

Bir de emekliliğe başvuru yaptıktan sonra işlemler ne kadar sürüyor?

ankilozan;
Maaşınız tamamen tahmin ediyorum 750-850 arası olur.Emeklilik müracaatınız dan sonra 1 ay içerisinde sonuçlanır.Ufak bir hatırlatma yapalım özle sektör de çalışanlar ay sonu emekli müracaatı yapar ise daha iyi olur.
Örnek verecek olur isek siz haziran ayının 27,28,29 tarihleri arasında emeklilik müracaatını yapar iseniz Temmuz 1 den itibaren emekli maaşınız birikmeye başlar ister ise emekli olma süresi 3 ay sürsün 3 aylık toplam paranızı alırsınız..

ben şu anda çalışmıyorum bu bi engel teşkil eder mi yoksa işe girip öyle mi başvuru yapmam gerekir?

Ben yukarıdaki mesajımda çalışanlar için demiştim.Siz çalışmadığınız için hiç bir sorun olmaz vergi ind.hakkınız gelir gelmez ssk ya emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, gerçekten beni çok aydınlattınız :)

vergi indiriminde sorun çıkmazsa hemen müracaat edeceğim...

Raporunuz yeni ve güncel tarihli olduğuna göre bir sorun çıkmadan vergi ind.hakkını kazanacaksınız ...

Ankara ile görüştüm, vergi indirimimi % 73 olarak onaylandığını söylediler ancak 1 yıl sonra kontrole gitmem gerekiyormuş. Bu durum emekliliğe engel teşkil eder mi? Ya da emekli olduktan sonra bi sorun çıkar mı?

Emeklilik için sorun yaratmaz. Sadece,kontrol muayenesi süresi gelmeden defterdarlığa gidip hastaneye sevk almalı ve kontrolünüzü yaptırmalısınız. Aksi halde vergi indirim hakkınız iptal olur.
SGK bunu ne zaman nasıl fark eder, bilmiyorum; ama fark edince, emekliliğinize son verilir.

Üst Alt